Держава профінансує видавництво 16 книжок «для зміцнення національної єдності»

Держава профінансує видавництво 16 книжок «для зміцнення національної єдності»

9 Січня 2023
1666

Держава профінансує видавництво 16 книжок «для зміцнення національної єдності»

1666
Зокрема, за державний кошт видадуть книги журналістів Андрія Куркова, Євгена Шишацького та Євгенії Подобної, а також збірник «Журналісти на війні». Третину суми виділяють видавництву «Фоліо».
Держава профінансує видавництво 16 книжок «для зміцнення національної єдності»
Держава профінансує видавництво 16 книжок «для зміцнення національної єдності»

Міністерство культури та інформаційної політики виділило 6,4 млн гривень сімом видавництвам на друк 16 книжок, які пройшли відбір мистецького конкурсу «Книга для зміцнення національної єдності», організованого МКІП. Про це повідомляє «Главком» із посиланням на ProZorro.

Конкурс «Книга для зміцнення національної єдності» від МКІП, який завершився у листопаді, виграли 34 книги, однак лише 16 з них врешті отримали держфінансування від держпідприємства «Центр захисту інформаційного простору України», засновником якого є Мінкульт.

Кожна із 16 книг вийде накладом у тисячу примірників, дві з них – у перекладі англійською мовою.

Третина від загальної суми держфінансування (2,1 млн грн) дісталася харківському видавництву «Фоліо». Зокрема, за рахунок бюджетного фінансування вийдуть авторські книги власника видавництва Олександра Красовицького «Історія України в мапах», «Кравчук. Одна Україна, єдиний народ. Розмови з Леонідом Кравчуком» (у співавторстві з Леонідом Кравчуком), «10 розмов про історію України та світу. Друге доповнене видання» (у співавторстві з Данилом Яневським) і «10 розмов про давню історію України» (у співавторстві з Андрієм Красножоном).

Крім цього, за підтримки Мінкульту «Фоліо» видасть книгу «Міста-герої Буча, Ірпінь, Гостомель» авторства журналістки Євгенії Подобної, друге видання книги «Журналісти на війні» авторства Юрія Сороки та книгу «Щоденник агресії» журналіста Андрія Куркова.

Також видадуть книгу «Хроніка війни. 2014-2022. Перші пів року повномасштабної агресії» в українській і англійській версіях. Її автор Віктор Воронін раніше видавав у тому ж «Фоліо» дві книги у співавторстві з ексміністром освіти часів Януковича, нині підсанкційним Дмитром Табачником – «Вбивство Петлюри» та «Вбивство Столипіна».

Вибороли держфінансування й дві книги видавництва «Саміт-Книга», присвячені українському мислителю Григорію Сковороді. Це «Феномен Григорій Сковорода і Сковородиністика на позвах часу» за авторством ректора Хмельницького інституту соціальних технологій університету «Україна» Михайла Чайковського і професора цього ж вишу Віталія Шевченка та «Сковорода і Ми» авторства народного депутата VI-VII скликань Олеся Донія. «Главком» відзначає, що Доній, як і директор «Фоліо» Красовицький, входять до експертної Ради з питань декомунізації та дерусифікації при Мінкульті.

У видавництві «Саміт-Книга» за державний кошт вийде також книга «Битва за Ірпінь» Петра Щербини, колишнього політтехнолога мера Києва Леоніда Черновецького. Нині Щербина, як він сам написав, очолює напрям гуманітарного забезпечення за дорученням Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

За бюджетний кошт двома мовами (українською і англійською) друкується книга «Мандрівка до потойбіччя. Маріуполь» Євгена Шишацького – редактора і журналіста родом із Маріуполя, який після початку повномасштабної війни допомагав евакуйовувати людей.

Видавництво «Креативна агенція "Артіль"» (Київ) опублікує книги «Залізна евакуація. Історія війни від Укрзалізниці» Андрія Пермякова та «Абетка переможців» (Нова українська абетка для наймолодших українців) Тетяни Стус.

Видавництво «Кліо» (Київ) випустить книги «За Ідентичність і Незалежність. Війна Росії проти України: історичні передумови, геополітичні паралелі», упорядниками яких є Геннадій Боряк і Олексій Ясь. Видавництво «Факт» (Харків) видасть книгу Ігоря Коляди та Руслана Куцика «Євген Коновалець».

Нагадаємо, 19 червня Верховна Рада ухвалила закон про стимулювання українського книговидання і книгорозповсюдження. Мета закону – зупинити руйнування українського книжкового ринку, спричинене наслідками пандемії та зростанням обсягів контрафактної та контрабандної продукції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1666
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
459 дн. тому
Беззаперечно, книги потрібні, але...сьогодні з фронту привозять в госпіталь хлопців, для ампутації пальців...від обмороження. Нема елементарних хімічних грілок і знову звертаються до волонтерів... А тут 6,5 мільйонів на книги Кравчука, Черновецького, соратника Табачника! Люди, ви подуріли!? ВІЙНА!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду