Юлія Бондар отримала стипендію імені Вацлава Гавела від «Радіо Свобода»

Юлія Бондар отримала стипендію імені Вацлава Гавела від «Радіо Свобода»

6 Січня 2023
765

Юлія Бондар отримала стипендію імені Вацлава Гавела від «Радіо Свобода»

765
Наступні пів року журналістка проведе у штаб-квартирі «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» в Празі. Також працюватиме у локальному бюро в Україні.
Юлія Бондар отримала стипендію імені Вацлава Гавела від «Радіо Свобода»
Юлія Бондар отримала стипендію імені Вацлава Гавела від «Радіо Свобода»

Головна редакторка онлайн-медіа «Свідомі» Юлія Бондар отримала цьогорічну стипендію імені Вацлава Гавела від «Радіо Свобода». Про це йдеться на сайті видання.

Юлія Бондар п’ять років працює в друкованих та онлайн медіа.

«Найбільше мені подобається працювати з текстом. Як текстова журналістка співпрацювала з “Українським тижнем”, “Радіо Свобода”, hromadske, divoche media, Zbruch, Media.Lab Online, “Новинарнею”, “Східним варіантом”, “Рубрикою”, The Ukrainians, “Ізбіркомом”, Громадським радіо, Ukraїner, “Дрогобич City”. Також в рамках стажування від Media Development Foundation писала англійською мовою для The Fix Media — міжнародного медіа про медіа», — розповіла Юлія.

Журналістку найбільше цікавлять людські історії, теми насильства та дитячих травм, а також ситуація на тимчасово окупованих територіях України. У 2021 році Бондар працювала в Донецький області, звідки писала репортажі. Із квітня 2022 року виконує обов’язки головної редакторки медіа «Свідомі».

Наступні пів року Юлія Бондар проведе у штаб-квартирі «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» в Празі, а також працюватиме у локальному бюро в Україні. 

«Програма допоможе мені не лише покращити власні тексти та навчитися працювати з новими для мене форматами, але й також дасть можливість зануритися в роботу міжнародного медіа та дізнатися про принципи роботи під час повномасштабної війни у своїй же країні», — додала Бондар.

Раніше стипендію отримували журналістка Катерина Лихогляд, редакторка та ведуча програми телевізійних розслідувань «Схеми. Корупція в деталях» Наталія Седлецька, кореспондентка BBC Ольга Мальчевська, ведуча телеканалу ART Сафіє Абляєва, журналістка та авторка книжки «Лабораторія Ісландія» Ярослава Куцай, журналіст Гліб Жаворонков, кримський журналіст Давид Аксельрод та культурний репортер The Kyiv Independent Артур Корнієнко.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
765
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду