Ользі Мальчевській вручили British Journalism Awards, яку присудили журналістам за висвітлення війни

Ользі Мальчевській вручили British Journalism Awards, яку присудили журналістам за висвітлення війни

18 Грудня 2022
1583

Ользі Мальчевській вручили British Journalism Awards, яку присудили журналістам за висвітлення війни

1583
Цього року колективною премією відзначено понад сто медійників і медійниць, які готують для британської аудиторії матеріали про велику війну в Україні.
Ользі Мальчевській вручили British Journalism Awards, яку присудили журналістам за висвітлення війни
Ользі Мальчевській вручили British Journalism Awards, яку присудили журналістам за висвітлення війни

Ведучій «BBC Україна» Ользі Мальчевській вручили колективну премію British Journalism Awards. Про це повідомляє засновник премії Press Gazette. 

Церемонія нагородження пройшла 15 грудня 2022 року у лондонському Hilton Park Lane. «Цього року нагорода присуджується не одному журналісту чи навіть одній інформаційній організації, а групі, яка зробила більше, ніж будь-хто інший, аби служити суспільним інтересам не лише у Великій Британії, а й у всьому світі», — сказав ведучий церемонії Джеремі Вайн.

Ольга Мальчевська звернулася зі словами подяки до колег, які висвітлюють війну в Україні, а також закликала згадати про смерть журналістки «Радіо Свобода» Віри Гирич, яка загинула в Києві внаслідок російського обстрілу

«Дякую за довіру та величезну честь Press Gazette та BBC News прийняти цю нагороду від імені понад ста журналістів, які працюють з України для медіа Великої Британії, включаючи мою улюблену «Бі-бі-сі Україна».

Дякую, шановні колеги, за сміливі та чесні репортажі про російську війну, задля яких ви ризикуєте життям. Ця нагорода присуджується всім журналістам, що готують репортажі з України.

Будь ласка, згадайте працівників ЗМІ з усього світу, які загинули у цій несправедливій війні, зокрема мою близьку колегу Віру Гирич. Ці люди заплатили своїм життям за мир, правду, свободу слова і за забезпечення демократії у світі — як і тисячі інших українців».

Серед лауреатів British Journalism Awards є й українські журналісти, що спрівпрацюють з британськими медіа як фрілансери. Так, у переліку фрілансерів та фіксерів Mail titles зазначені Олег Терещенко, Омелян Ощудляк, Юрій Данькевич, Олексій Костюченко, Ольга Подорожна, а також «автор розсилок Сергій».

Фото з допису Ольги Мальчевської

До повного списку лауреатів увійшли такі медіа і окремі медійники: BBC News, Sky News, The Times and Sunday Times, The Sun, Daily Mail, Mail on Sunday, Mail Online, фрілансери та фіксери Mail titles, The Telegraph, The Financial Times, The Guardian та The Observer, Daily Mirror та Daily Express, ITV News, The New Statesman, The Economist, The Independent, Buzzfeed, телеканали 4 News, 5 News, Talk TV, фрілансери Джон Свіні та Оз Катерджи (Oz Katerji), ведучі Метью Кассель, Бен Соломон і Девід Парслі, диктор Пірс Морган.

Як відзначають представники Press Gazette, формуючи цей список, вони звернулися до кожного із названих медіа. При цьому окремі редакції відмовилися від коментарів або не відповіли. «Ті, хто відмовився від коментарів, послалися на занепокоєння безпекою та неможливість полічити всіх, хто співпрацює з ними в Україні. Зокрема, у Sky News зазначили, що протягом вторгнення в Україні перебувало понад 80 медійників, з якими вела співпрацю телекомпанія», — йдеться в коментарі представників премії. Для доповнення списку пропонують звернутися на електронну пошту bron.maher@ns-mediagroup.com

British Journalism Awards — Британська журналістська премія — вручається вже в одинадцяте. Метою премії є відзначення найкращих авторів журналістики суспільного інтересу, що фокусується на британській аудиторії. Їх обирають Press Gazette та Journalists' Charity. Цього року на здобуття премії претендували матеріали, опубліковані між 1 вересня 2021 року та 31 серпня 2022 року.

Нагадаємо, цього року українським журналістам присудили колективну Пулітцерівську премію. Нагороду було присуджено із формулюванням «за мужність, витривалість та відвагу у правдивому інформуванні під час безжального вторгнення Володимира Путіна до їхньої країни та його пропагандистської війни в Росії. Попри бомбардування, викрадення, окупацію та навіть смерть у своїх лавах, вони доклали наполегливих зусиль для створення чіткої картини жахливої реальності, що робить честь Україні та журналістам в усьому світі».

Фото: Press Gazette

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1583
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду