detector.media
03.01.2023 20:48
Ексчемпіона світу з боксу Ломаченка внесли в Реєстр держзрадників
Ексчемпіона світу з боксу Ломаченка внесли в Реєстр держзрадників
«Рух Чесно» вніс боксера до реєстру через допис в інстаграмі з відео проповіді митрополита та архієрея УПЦ МП Лонгіна.

Колишній чемпіон світу з боксу Василь Ломаченко потрапив до Реєстру держзрадників, який веде громадська організація «Рух Чесно». Про це повідомили в русі.

Підставою для внесення боксера до реєстру стала його публікація в інстаграмі з відео проповіді митрополита та архієрея УПЦ МП Лонгіна. У ній Лонгін говорить про те, що «українська держава розпочала війну проти Бога, проти церкви Господньої та проти українського народу». Це є одним з основних наративів російської пропаганди щодо обшуків СБУ у приміщеннях московського патріархату. 

Василь Ломаченко у своєму дописі із цим відео закликає підписників «показати, наскільки вони вірні Батькові нашому небесному і Матері нашої церкви, чи справжні ми православні, і чи віримо ми взагалі по справжньому в Бога, і наскільки ми віддані Йому».

Після хвилі критики у коментарях Ломаченко зробив чергову публікацію з тим самим священником.  

Раніше у грудні Ломаченко також публікував фото митрополита Запорізького і Мелітопольського УПЦ МП Луки, проти якого ввела санкції РНБО. 

16 березня «Рух Чесно» запустив Реєстр держзрадників. Також Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) створило для СБУ базу даних осіб, які можуть бути зрадниками України. 

Пізніше НАЗК повідомило, що працюватиме спільно з громадською організацією «Рух Чесно» над Реєстром ДержZрадників з інформацією про посадовців-колаборантів.

Фото: Василь Ломаченко / інстаграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY