«Медуза»: Родина Медведчука живе в Москві, а донька навчається у престижному виші, попри провалені іспити

«Медуза»: Родина Медведчука живе в Москві, а донька навчається у престижному виші, попри провалені іспити

30 Грудня 2022
3362
30 Грудня 2022
12:09

«Медуза»: Родина Медведчука живе в Москві, а донька навчається у престижному виші, попри провалені іспити

3362
Похресницю Путіна Дар'ю Медведчук зарахували до московської Вищої школи економіки за спеціальною процедурою. Її мали виключити за пропущені та провалені іспити, однак на керівництво вишу тиснули «згори».
«Медуза»: Родина Медведчука живе в Москві, а донька навчається у престижному виші, попри провалені іспити
«Медуза»: Родина Медведчука живе в Москві, а донька навчається у престижному виші, попри провалені іспити

Російське видання «Медуза» з'ясувало, що родина депутата забороненої ОПЗЖ Віктора Медведчука, якого в Україні звинувачують у держзраді та обміняли на українських полонених захисників, живе в Москві.

Спільно з «Лабораторією університетської прозорості» видання зʼясувало, що молодша донька Медведчука та екстелеведучої Оксани Марченко Дарʼя щонайменше з 2021 року проживає в Росії. Вона є похресницею президента РФ Володимира Путіна.

Зараз Дарʼя Медведчук навчається в Москві на факультеті «Вища школа бізнесу» Вищої школи економіки. Освітня програма юної Медведчук має назву «Управління бізнесом». Наказ про її зарахування, опублікований на сайті університету, датований 31 серпня 2021 року.

У ньому, крім Дар'ї, фігурує також Даниїл Косовський та Валентина Шуст. Як пише «Медуза», обоє є дітьми осіб із оточення Медведчука: батько Даниїла – протоієрей УПЦ МП, а батько Валентини – член правління благодійного фонду Медведчука та колишній керівник інвестиційної компанії «Укркапітал», якою нині керує Оксана Марченко. Усі троє були зараховані до вишу за спеціальною процедурою для іноземців та навчаються платно.

На початку 2022 року Медведчук розповідав, що його донька вступила до Женевського університету і планувала їхати до Швейцарії, однак їй анулювали візу за два дні до початку навчання.

«Медуза» також повідомляє, що усіх трьох студентів, зокрема Дарʼю Медведчук, декілька разів намагалися виключити за пропуски та провалені іспити, проте на співробітників навчального закладу тиснули та погрожували їм. Студенти на виправдання надали довідки з однієї з московських лікарень. Одначе в результаті офіційної перевірки з'ясувалося, що до медзакладу вони не зверталися та відповідно жодних довідок не отримували.

Усі троє мали понад три перездачі іспиту, що за правилами вишу веде до відрахування. Утім, Дарині буцімто «надали можливість написати мотиваційний лист та навчатися далі».

Дружина Медведчука Оксана Марченко в лютому 2022 року, незадовго до початку повномасштабного вторгнення, була в Москві, про що писали українські журналісти з посиланням на її соцмережі. У квітні, після вторгнення росіян та арешту чоловіка, вона виступила на пресконференції у Москві.

Нагадаємо, Україна погодилася обміняти підозрюваного у державній зраді Віктора Медверчука задля повернення з російського полону 215 військових та цивільних. Обмін відбувся 21 вересня. Цього дня були звільнені 215 українських військових, серед них 108 бійців полку «Азов».  

Керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов повідомив, що Віктор Медведчук після обміну опинився в столиці Росії

Віктор Медведчук 24 лютого втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області. Його дружина Оксана Марченко виїхала з України перед початком повномасштабної війни.

Колаж: Телеграф

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3362
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду