detector.media
26.12.2022 11:09
Кінофестиваль «Миколайчук Open» вперше проведе міжнародний та національний конкурси
Кінофестиваль «Миколайчук Open» вперше проведе міжнародний та національний конкурси
Фестиваль запроваджує міжнародний конкурс ігрового повнометражного кіно та національний конкурс короткого метру.

У 2023 році у Чернівцях вдруге відбудеться кінофестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open», який був започаткований під час повномасштабного вторгнення. Про це повідомляють організатори фестивалю.

У фокусі уваги оргкомітету фестивалю – кіно, зрозуміле широкому колу глядачів, але таке, що має значущі мистецькі якості. Це може бути й жанрове, й авторське кіно.

«Багато хто думають, що найскладніше робити щось уперше, як наш фестиваль, наприклад. Але я вважаю, що важливішою є якраз друга спроба, тому що вона більш продумана і врівноважена. Ми вирішили не просто повторити те, що вже робили, але й ускладнити собі життя – зробити міжнародний конкурс. Сподіваюся, нам це вдасться!» — каже генеральний продюсер «Миколайчук Open» Олексій Гладушевський. 

До міжнародного повнометражного конкурсу прийматимуть ігрові фільми з усього світу (включно з Україною), вироблені у 2022-2023 роках. До національного короткометражного конкурсу можна подавати фільми будь-якого жанру (ігрові, анімаційні, документальні) тривалістю до 30 хвилин, які також створені у 2022-2023 роках.

Подати фільм можна до 10 березня 2023 року через фестивальну платформу FilmFreeway. За цим посиланням можна також ознайомитися з регламентом фестивалю. Подання фільмів – безплатне.

«Минулоріч ми зібрали програму потужного національного кіно, яке, на нашу думку, на рівних може змагатися зі стрічками з усього світу. Тож, цього року чекаємо на українські ігрові повнометражні фільми у нашому міжнародному конкурсі», — коментує програмний директор «Миколайчук Open» Алекс Малишенко. 

Лавреатів обиратимуть шляхом глядацького голосування. Переможець міжнародного повнометражного конкурсу отримає грошову винагороду в розмірі $1000. Автор чи авторка найкращої української короткометражної кінокартини – $500.

Другий кінофестиваль «Миколайчук Open» відбудеться з 15 по 20 червня 2023 року в Чернівцях. 

Вперше фестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open» відбувся офлайн у червні 2022 року за умов повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Було показано 10 українських фільмів, які ще не були в прокаті, а також ретроспектива Мантаса Кведаравічюса.

Фото: «Миколайчук OPEN»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY