detector.media
15.12.2022 17:01
Текст закону «Про медіа» опублікований на сайті парламенту
Текст закону «Про медіа» опублікований на сайті парламенту
Спікер Руслан Стефанчук передав закон «Про медіа» на підпис президенту. Його ухвалення є однією з вимог для вступу України до ЄС.

У четвер, 15 грудня, спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав ухвалений парламентом закон «Про медіа» та передав його на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Відповідна інформація розміщена на сайті парламенту, також на сайті з'явився текст закону.

13 грудня Верховна Рада ухвалила новий закон «Про медіа» у другому читанні і в цілому. Законопроєкт №2693-д підтримали 299 нардепів. Ухвалення закону «Про медіа» є однією з вимог для вступу України до ЄС.  

Голова комітету гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв в інтерв'ю «Детектору медіа» розповів про новації в медійному законодавстві та шлях закону про медіа, який наблизив Україну до Європейського Союзу.

Читайте також:

Заступниця голови парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук повідомила, що Рада погодилась скасувати зміни до Виборчого кодексу, адже це було умовою для надання голосів за закон «Про медіа» від двох парламентських фракцій — «Європейської солідарності» та «Батьківщини».

Микита Потураєв назвав  вилучення поправок до Виборчого кодексу під час ухвалення закону «Про медіа» «болючим» компромісом. Однак у майбутньому, на думку очільника комітету гуманітарної та інформполітики, противники поправок отримають значно радикальніші зміни через нову директиву ЄС «Акт про свободу медіа», в якій є вимоги до медіа та їхніх прав під час виборів.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY