У Львові відбудеться фестиваль Wiz-Art

У Львові відбудеться фестиваль Wiz-Art

11 Грудня 2022
1061
11 Грудня 2022
11:50

У Львові відбудеться фестиваль Wiz-Art

1061
Попри війну, організатори вирішили не скасовувати подію. Покази пройдуть в кінозалах.
У Львові відбудеться фестиваль Wiz-Art
У Львові відбудеться фестиваль Wiz-Art

Організатори кінофестивалю Wiz-Art оголосили, що він пройде у Львові 15-18 грудня.

Кінопокази планують провести в Американському домі у Львові, а також в Гнатовому льоху Палацу Хоткевича.

«Дивіться найкращі українські та іноземні фільми про свободу, незламність, справедливість та жагу до життя. Також на вас чекатиме лекція Віталія Портникова та концерт @Krapka;Koma», — повідомила команда кінофестивалю. 

Деталі програми вони обіцяють опублікувати пізніше. Конскурсу у програмі фестивалю не планують. Також команда Wiz-Art заявила про відмову від російського кіно:

«Фільмів країн-терористів не буде, бо культура не поза політикою. Культура – це і є політика. Ми щиро засуджуємо ті фестивалі, які зайняли нейтральну позицію, адже вони залишились осторонь геноциду, котрий спостерігають щодня онлайн. Імперії впадують. Імперії падають вже зараз. І вибір кожного – бути мовчазним свідком чи творити спільне мирне майбутнє».

Нагадаємо, минулого року проведення кінофестивалю у Львові скасували на знак протесту проти дій Українського культурного фонду. Як наголосили у своїй заяві організатори, це був протест проти дій наглядової ради УКФ, в результаті яких команда Wiz-Art залишилась без фінансування.

13-ий Wiz-Art пройшов у вересні 2020 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1061
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду