detector.media
11.12.2022 11:50
У Львові відбудеться фестиваль Wiz-Art
У Львові відбудеться фестиваль Wiz-Art
Попри війну, організатори вирішили не скасовувати подію. Покази пройдуть в кінозалах.

Організатори кінофестивалю Wiz-Art оголосили, що він пройде у Львові 15-18 грудня.

Кінопокази планують провести в Американському домі у Львові, а також в Гнатовому льоху Палацу Хоткевича.

«Дивіться найкращі українські та іноземні фільми про свободу, незламність, справедливість та жагу до життя. Також на вас чекатиме лекція Віталія Портникова та концерт @Krapka;Koma», — повідомила команда кінофестивалю. 

Деталі програми вони обіцяють опублікувати пізніше. Конскурсу у програмі фестивалю не планують. Також команда Wiz-Art заявила про відмову від російського кіно:

«Фільмів країн-терористів не буде, бо культура не поза політикою. Культура – це і є політика. Ми щиро засуджуємо ті фестивалі, які зайняли нейтральну позицію, адже вони залишились осторонь геноциду, котрий спостерігають щодня онлайн. Імперії впадують. Імперії падають вже зараз. І вибір кожного – бути мовчазним свідком чи творити спільне мирне майбутнє».

Нагадаємо, минулого року проведення кінофестивалю у Львові скасували на знак протесту проти дій Українського культурного фонду. Як наголосили у своїй заяві організатори, це був протест проти дій наглядової ради УКФ, в результаті яких команда Wiz-Art залишилась без фінансування.

13-ий Wiz-Art пройшов у вересні 2020 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY