«Єврімаж» підтримав українсько-польський проєкт дебютантки

«Єврімаж» підтримав українсько-польський проєкт дебютантки

8 Грудня 2022
1637
8 Грудня 2022
18:30

«Єврімаж» підтримав українсько-польський проєкт дебютантки

1637
Україна, ейджизм, жінка-автор, жінка-головний герой, історія маленької людини на тлі великих подій – важливі теги сьогодення, які просуває фільм.
«Єврімаж» підтримав українсько-польський проєкт дебютантки
«Єврімаж» підтримав українсько-польський проєкт дебютантки

Фільм «Квіти України» українсько-польської режисерки-дебютанки Аделіни Борець став одним із чотирьох європейських документальних проєктів, що здобув фінансування європейського фонду підтримки спільного кіновиробництва «Єврімаж».

Стрічка є спільним виробництвом GogolFilm / Koskino (Польща) та GogolVertigo (Україна) за підтримки Українського фонду культури та Польського інституту кіно, а її ідея розвивалася в межах проєкту «Ukraine Х-Y-Z. Звички. Смаки. Побут» (2021).

Фільм «Квіти України» розповідає про 67-річну Наталю, яка живе у природній оазі в спальному районі Києва, де вирощує квіти та розводить кіз. Роками жінка боролася із забудовною мафією, але під час оборони столиці долучилася до війни з російськими окупантами, відстоюючи своє маленьке королівство свободи.

На думку продюсера фільму Гліба Лук’янця, фільм привернув увагу високого журі, адже «органічно включає дуже важливі сьогодні теги: "Україна", "ейджизм", "жінка-автор", "жінка-головний герой", "історія маленької людини на тлі великих подій"».

Загалом цього року фонд «Єврімаж» профінансує 24 проєкти, серед яких чотири документальні і три анімаційні. Раніше фонд вже підтримував українські проєкти, зокрема фільми «Носоріг» Олега Сенцова, «Редакція» Романа Бондарчука, «Бачення метелика» Максима Наконечного та «Батьківщина» Александра Міхалковіча й Ганни Бадзяки.

Невдовзі читайте на «Детекторі медіа» бліц-інтерв'ю з режисеркою фільму «Квіти України» Аделіною Борець та продюсером проєкту Глібом Лук’янцем.

Фото – телеграм-канал GogolFoundationnewlsetter

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду