detector.media
30.11.2022 20:50
Німеччина визнала Голодомор геноцидом
Німеччина визнала Голодомор геноцидом
«Правда завжди перемагає», – відзначив у своїй подяці президент Володимир Зеленський.

Бундестаг визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Про це повідомляє кореспондент «Укрінформу».

Резолюція була прийнята більшістю голосів, без підрахунку, шляхом підняття рук. «За» проголосували 4 фракції. «Ліва партія» і «Альтернатива для Німеччини» утрималися.

Свою подяку німецьким політикам вже висловив президент Володимир Зеленський. «Німеччина визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом. Дякую за це історичне рішення депутатам Бундестагу. Правда завжди перемагає», – зазначив він у твіттері.

Також зі словами подяки у твітері виступив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак: «Голодомор 1932-1933 років був геноцидом. Дякую Бундестагу – це історична справедливість, яку визнає світ. Націю, яка є відповідальною за злочин, ми теж знаємо».

Нагадаємо, Організаційний комітет підготовки і проведення заходів до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні закликав активізувати інформаційну кампанію про Голодомор на міжнародній арені.Метою кампанії є пролобіювати визнання Голодомору геноцидом тими країнами, які ще не заявили про таке визнання, і прийняття відповідних резолюцій міжнародними організаціями.

Фото: German Bundestag

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY