СБУ прийшла з обшуками у Києво-Печерську лавру (ФОТО)

СБУ прийшла з обшуками у Києво-Печерську лавру (ФОТО)

22 Листопада 2022
5148
22 Листопада 2022
09:47

СБУ прийшла з обшуками у Києво-Печерську лавру (ФОТО)

5148
Шукають ознаки підривної роботи російських спецслужб.
СБУ прийшла з обшуками у Києво-Печерську лавру (ФОТО)
СБУ прийшла з обшуками у Києво-Печерську лавру (ФОТО)

Служба безпеки України 22 листопада проводить обшуки на території Києво-Печерської лаври. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні», — йдеться у повідомленні.

Враховуючи збройну агресію Росії, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян, нагадують у СБУ. Обшуки на території Лаври проводять для:

  • недопущення використання Лаври як осередку «русского мира»; 
  • перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

У СБУ зазначили, що за безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень Лаври для виявлення заборонених до обігу предметів та перевіряють людей на території Лаври, аби з’ясувати, чи не діють вони на шкоду Україні. 

«Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства. СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України», — йдеться у повідомленні.

Також у Рівненській області співробітники СБУ, Нацполіції та Нацгвардії прийшли до Корецького Свято-Троїцького монастиря УПЦ МП, жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері (село Серники Зарічненського району) та на території приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ.

Заходи відбуваються у рамках системної роботи СБУ щодо протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Нагадаємо, у Києво-Печерській лаврі під час богослужіння 12 листопада прославляли Росію. Священник Православної церкви України Михайло Омелян опублікував у Facebook відео, на якому церковний хор співає пісню, у тексті якої згадують про «матушку-Русь».

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло визнав, що на одному з молебнів парафіяни співали пісню про Росію. Але заявив, що вона не є богослужбовим піснеспівом. Назвав її світською.

Отцю Захарію, який допустив піснеспів, заборонили служити літургії.

СБУ відкрила справу щодо прославляння «русского мира» у Києво-Печерській лаврі.

Фото: пресслужба СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5148
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду