detector.media
22.11.2022 09:47
СБУ прийшла з обшуками у Києво-Печерську лавру (ФОТО)
СБУ прийшла з обшуками у Києво-Печерську лавру (ФОТО)
Шукають ознаки підривної роботи російських спецслужб.

Служба безпеки України 22 листопада проводить обшуки на території Києво-Печерської лаври. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні», — йдеться у повідомленні.

Враховуючи збройну агресію Росії, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян, нагадують у СБУ. Обшуки на території Лаври проводять для:

У СБУ зазначили, що за безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень Лаври для виявлення заборонених до обігу предметів та перевіряють людей на території Лаври, аби з’ясувати, чи не діють вони на шкоду Україні. 

«Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства. СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України», — йдеться у повідомленні.

Також у Рівненській області співробітники СБУ, Нацполіції та Нацгвардії прийшли до Корецького Свято-Троїцького монастиря УПЦ МП, жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері (село Серники Зарічненського району) та на території приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ.

Заходи відбуваються у рамках системної роботи СБУ щодо протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Нагадаємо, у Києво-Печерській лаврі під час богослужіння 12 листопада прославляли Росію. Священник Православної церкви України Михайло Омелян опублікував у Facebook відео, на якому церковний хор співає пісню, у тексті якої згадують про «матушку-Русь».

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло визнав, що на одному з молебнів парафіяни співали пісню про Росію. Але заявив, що вона не є богослужбовим піснеспівом. Назвав її світською.

Отцю Захарію, який допустив піснеспів, заборонили служити літургії.

СБУ відкрила справу щодо прославляння «русского мира» у Києво-Печерській лаврі.

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY