Слухачі польського радіо зібрали для України 46,7 тисяч євро

Слухачі польського радіо зібрали для України 46,7 тисяч євро

20 Листопада 2022
1144
20 Листопада 2022
11:00

Слухачі польського радіо зібрали для України 46,7 тисяч євро

1144
Польща невтомно підтримує Україну у протистоянні російській агресії.
Слухачі польського радіо зібрали для України 46,7 тисяч євро
Слухачі польського радіо зібрали для України 46,7 тисяч євро

Під час трансляції благодійного концерту у Любліні слухачі Radio Wolny Świat (Радіо «Вільний світ») переказали Україні 220 тисяч злотих (46,7 тисяч євро). Про це повідомляє посольство України у Польщі.

Пожертвування надійшли на платформу United24, їх спрямують на відбудову України.

«Щиро вдячні кожному, хто приєднався до організації та збору коштів. Разом ми сильніші», — йдеться в коментарі посольства України у Польщі.

17 вересня артисти з Польщі та інших країн світу виступили наживо на концерті у Любліні. Захід, що мав назву «Акція свободи та надії», одночасно транслювали у Нью-Йорку, Лондоні, Ванкувері та Монреалі. Трансляція, за даними українського посольства, охопила 1,5 мільйони мешканців Польщі.

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, засновник і редактор видання «Критика Політична» (Krytyka Polityczna) Славомір Сєраковський у липні цього року ініціював збір коштів на Bayraktar для України. Під час благодійної кампанії у Польщі вдалося зібрати 22,5 мільйонів злотих (4,5 млн євро). Розпочати таку кампанію журналіста надихнув успішний досвід литовського телеведучого, засновника Laisvės TV Андрюса Тапінаса. Раніше Андрюс Тапінас зібрав кошти на дрон Bayraktar TB2 для України протягом трьох днів, з 25 по 28 травня. 

Нагадаємо, що фандрейзингова платформа UNITED24 — ініціатива президента України Володимира Зеленського. Кошти надходять на рахунки Національного банку України та спрямовуються профільними міністерствами на найголовніші потреби за трьома напрямками: «Оборона та розмінування»«Медична допомога» та «Відбудова України». За перші три місяці існування платформи UNITED24 благодійні внески зробили люди зі 110 країн світу.

Фото з фейсбук-сторінки Посольства України у Польщі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1144
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду