Росія активізувала інфокампанію у Польщі проти допомоги Україні

Росія активізувала інфокампанію у Польщі проти допомоги Україні

5 Грудня 2022
1304
5 Грудня 2022
13:25

Росія активізувала інфокампанію у Польщі проти допомоги Україні

1304
Пропагандисти просувають тезу, нібито українці становлять загрозу для польського суспільства.
Росія активізувала інфокампанію у Польщі проти допомоги Україні
Росія активізувала інфокампанію у Польщі проти допомоги Україні

Останнім часом у Польщі активізувалася інформаційна кампанія з метою відбити у поляків бажання допомагати Україні.

Про це написав у твіттері уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин.

За його словами, пропагандистський меседж зосереджений на просуванні тези, нібито українці становлять загрозу для польського суспільства.

Так, у Польщі зафіксували спроби поширення брехні про українців та їхню присутність у країні, маніпулювання обставинами різних подій чи поширення інсинуацій. Мета цієї кампанії — змусити поляків відмовитися від підтримки України.

«Для Росії в нинішній ситуації пріоритетним є завдання, щоб Захід припинив допомогу Україні. Для цього Кремль використовує політичні, військові та пропагандистські заходи, бажаючи, щоб це призвело до ізоляції України», — написав Жарин.

У статті для NewsWeek він розповів: хоча польське суспільство є досить стійким до російської пропаганди, з початку російського вторгнення в Україну було виявлено багато ворожих і небезпечних наративів, націлених проти Польщі, польсько-українських відносин, НАТО та всього західного співтовариства. 

Зокрема, російська пропаганда намагається викликати страх перед ядерною катастрофою, енергетичними кризами чи дефіцитом продовольства; обмовляти країни, які підтримують Україну; поставити під сумнів військову, фінансову та гуманітарну підтримку України з боку Польщі.

Останнім часом посилення пропагандистських зусиль відчули після падіння ракети на польському прикордонні

«Одразу почалися російські наративи про те, що Україна становить загрозу для Польщі, що підтримка Києва Заходом є провалом і що українські ракети руйнують українські міста та спричиняють жертви», — розповів Жарин.

Він наголосив: підтримка України, особливо шляхом постачання військової техніки, відповідає інтересам безпеки Заходу. 

«Тільки так можна зупинити подальшу російську агресію. Якщо ми зазнаємо невдачі зараз, міцного миру в Європі не буде, і хто знає, хто стане наступною жертвою Росії», — підкреслив посадовець.

Нагадаємо, нещодавно Польща спростувала фейк, який поширив білоруський прикордонний комітет, начебто українці масово мігрують до Білорусі із країн ЄС.

Наприкінці листопада під час трансляції благодійного концерту у Любліні слухачі Radio Wolny Świat (Радіо «Вільний світ») переказали Україні 220 тисяч злотих (46,7 тисяч євро). Пожертвування надійшли на платформу United24, їх спрямують на відбудову України.

Фото: Sławomir Kamiński / Agencja Wyborcza.pl

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1304
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду