Петиція про позбавлення Бойка звання Героя України зібрала 25 тисяч голосів

Петиція про позбавлення Бойка звання Героя України зібрала 25 тисяч голосів

19 Листопада 2022
2138
19 Листопада 2022
11:00

Петиція про позбавлення Бойка звання Героя України зібрала 25 тисяч голосів

2138
Звернення до президента готове до розгляду на 24 дні раніше, ніж передбачає період збору підписів.
Петиція про позбавлення Бойка звання Героя України зібрала 25 тисяч голосів
Петиція про позбавлення Бойка звання Героя України зібрала 25 тисяч голосів

Українці вимагають позбавити звання Героя України народного депутата Юрія Бойка. Звернення до президента набрало 25 тисяч голосів.

Юрій Бойко отримав це звання у 2004 році від колишнього президента Леоніда Кучми. Депутат був лідером забороненої нині партії «ОПЗЖ», входив до «Партії регіонів», є фігурантом Реєстру держZрадників, який веде громадська організація «Рух Чесно».

Петицію 12 вересня зареєстрував лейтенант ЗСУ Андрій Гайдай. «Ми нівелюємо значимість цієї нагороди, фактично прирівнюючи між собою Героїв, що захищають незалежність нашої країни, з тими, хто робив усе, щоб ця незалежність зникла, працюючи в інтересах і на догоду кату Путіну. Вимагаємо негайно розглянути це питання та поставити крапку в ганебному рішенні колишнього Президена України Л.Кучми про присвоєння Бойку Юрію Анатолійовичу цієї найвищої нагороди!», — наголосив автор тексту звернення до президента.

Як додав у коментарі лідер парламентського напряму «Руху Чесно» Олександр Саліженко, до збору підписів Рух долучив медіапартнерів та громадські організації.

Нагадаємо, цього тижня співробітники Служби безпеки України та Нацполіції затримали на деокупованій території Херсонщини місцевого депутата від забороненої партії «ОПЗЖ». За даними джерела «Української правди» у правоохоронних органах, підозрюваного у колабораціонізмі звати Сергій Остапенко.

До війни депутати «ОПЗЖ» виказували підтримку Росії. Тетяна Плачкова у складі делегації «ОПЗЖ» у 2020 році відвідувала Москву та зустрічалася з керівництвом держави-агресора. Олександр Лукашев відкрито підтримував російське трактування Мінських угод, вважаючи всупереч Конституції України, що спочатку слід провести вибори на окупованих територіях, а лише потім віддати Україні контроль над власним кордоном. Анатолій Бурміч є фігурантом «Дошки ганьби» «Детектора медіа» та бази ДержZрадників від «Руху Чесно»: навіть після повномасштабного вторгнення Росії він звинувачував у війні США та закликав керівництво України до капітуляції.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2138
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду