Зеленський відповів на петицію про позбавлення Бойка звання Героя України

Зеленський відповів на петицію про позбавлення Бойка звання Героя України

12 Грудня 2022
5045
12 Грудня 2022
20:44

Зеленський відповів на петицію про позбавлення Бойка звання Героя України

5045
За словами президента, законних підстав для позбавлення екслідера «ОПЗЖ» звання немає.
Зеленський відповів на петицію про позбавлення Бойка звання Героя України
Зеленський відповів на петицію про позбавлення Бойка звання Героя України

Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі немає законних підстав для позбавлення народного депутата, ексспівголови партії «ОПЗЖ» Юрія Бойка звання Героя України.

Про це йдеться у відповіді Зеленського на відповідну петицію, яку опублікували на сайті Офісу президента.

У відповіді йдеться, що законодавство передбачає два механізми позбавлення державної нагороди України: у разі засудження за тяжкий злочин або в разі введення санкцій проти особи.

Наразі щодо Бойка таких підстав немає. Однак Зеленський звернувся до прем'єр-міністра з проханням проаналізувати наявність підстав для введення санкцій проти Бойка.

Читайте також:

19 листопада петиція про позбавлення Юрія Бойка звання Героя України зібрала 25 тисяч голосів.

Звання Героя України Бойко отримав від президента Леоніда Кучми у 2004 році за «повне урегулювання заборгованості України за газ перед РФ». Бойко був керівником НАК «Нафтогаз» з лютого 2002-го до березня 2005 року.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5045
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гаврило
501 дн. тому
Звання Герой України є одним із видів державних нагородо (відповідно до закону України "Про державні нагороди України"). В документі зазначається, що нагорода присвоюється громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або визначних трудових досягнень. Присвоєння відбувається лише за указом президента...і який такий трудовий подвиг Герої України отримують орден "Золота Зірка" (якщо особа здійснила геройський вчинок) або орден Держави (за здійснення визначних трудових досягнень)...і яких таких визначних трудових досягнень здійснив Бойко? він виконував свої обовязки керівника, а кучма перевищив свої повноваження і з особистих мотивів роздавав героїв всім своїм прихвостням...тетяні з. дав героя за те, що вона за рахунок всієї області створила свою агрофірму...
григір
501 дн. тому
Той гнида московитська, зрадник України бойко , разом із зрадниками шуфричем та рабиновичем літали до путіна здавали державні таємниці та отримували інструкції по знищенню державності України , а пропутінське СБУ, дармоїди, ніяк не знайде складу зради ! Чи наказ давнього соратника бойка по партії регіонів , давнього агента путіна - татарова забороняє СБУ бачити зраду тих московитських шпигунів ? А татарова з єрмаком кришує сам зе, тобто зрадники бойко , шуфрич сплять спокійно, сам зе їх кришує.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду