СБУ викрила у Києві чергового онлайн-пропагандиста

СБУ викрила у Києві чергового онлайн-пропагандиста

15 Листопада 2022
1285
15 Листопада 2022
14:42

СБУ викрила у Києві чергового онлайн-пропагандиста

1285
53-річний киянин публікував дискредитаційні матеріали про керівництво країни та поширював неправдиві дані про перебіг бойових дій.
СБУ викрила у Києві чергового онлайн-пропагандиста
СБУ викрила у Києві чергового онлайн-пропагандиста

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували у Києві чергового проросійського інтернет-агента, який виправдовував збройну агресію РФ і поширював пропагандистські матеріали

Як повідомляють у СБУ, досудове слідство встановило, що з початку збройної агресії 53-річний безробітний мешканець столиці вступив до складу пропагандистської мережі, яку координували спецслужби РФ з території Криму.

Зловмисник створив пул антиукраїнських анонімних вебресурсів у соціальних мережах та телеграм-каналах, які застосовували задля проведення Росією інформаційно-психологічних операцій проти нашої держави.

Зокрема, на вказаних ресурсах на постійній основі публікували дискредитаційні матеріали щодо вищого військово-політичного керівництва, а також економічної і технічної допомоги партнерів України.

Зловмисник свідомо поширював неправдиві дані про перебіг бойових дій з метою створення панічних настроїв серед громадян та формування недовіри до дій ЗСУ.

Зрадник сподівався отримати преференції від окупаційної влади у разі захоплення столиці.

Під час проведення обшуку за місцем проживання злочинця правоохоронці отримали доступ до облікових записів зловмисника, з яких той здійснював адміністрування антиукраїнських ресурсів.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України) Кримінального кодексу України.

Викриття пропагандиста здійснювали співробітники ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно на Буковині затримали чоловіка, який готував фейки для токшоу  російського пропагандиста Владіміра Соловйова.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1285
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду