СБУ опублікувала листування колаборанта із російською розвідкою (ФОТО)

СБУ опублікувала листування колаборанта із російською розвідкою (ФОТО)

17 Листопада 2022
2850
17 Листопада 2022
18:00

СБУ опублікувала листування колаборанта із російською розвідкою (ФОТО)

2850
Колишній радянський військовий передавав ворожій розвідці інформацію про ЗСУ та енергетичні об’єкти на Вінниччині.
СБУ опублікувала листування колаборанта із російською розвідкою (ФОТО)
СБУ опублікувала листування колаборанта із російською розвідкою (ФОТО)

Контррозвідка Служби безпеки України затримала мешканця Вінниччини, який передавав головному розвідувальному управлінню Росії інформацію про об’єкти критичної інфраструктури та збирав дані про переміщення українських військ в області.

Пресслужба Служби безпеки повідомляє, що зловмисник приховано збирав інформацію про місця дислокації та переміщення Сил оборони на території регіону.

Крім цього, він передавав агресору точні координати стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури та споруд системи життєзабезпечення.

Саме за його «наводкою» окупанти планували здійснити серію прицільних ракетних ударів по енергетичних підприємствах області.

Під час обшуку правоохоронці знайшли у затриманого докази листування з російським «куратором», фрагменти якого спецслужба опублікувала. У ньому завербованого чоловіка просять зняти на відео енергооб'єкт, який росіяни раніше обстріляли, аби переконатися, чи проводилися на ньому ремонтні роботи.

Судячи з листування, агент погодився виконати завдання ГРУ, однак був затриманий співробітниками СБУ.

За інформацією спецслужби, затриманим виявився колишній радянський військовий, який на початку 90-х звільнився з армії та проживав на Вінниччині.

За оперативними даними, вже тоді чоловіка завербувала російська воєнна розвідка. На початку повномасштабного вторгнення на нього вийшов співробітник ГРУ і запросив «допомогу» у проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України.

Зрадник погодився виконувати завдання від ворога. Чоловік приховано спостерігав за українськими об’єктами і здійснював фото- та відеофіксацію. Отримані відомості він передавав росіянам.

Правоохоронці повідомили затриманому про підозру за ч. 2. ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, СБУ викрила колаборантів, що організовували «референдум» на Донеччині. Серед них були посадовці з місцевих адміністрацій і комерсанти, які добровільно погодилися працювати на бюджет Росії.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2850
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду