СБУ викрила колаборантів, що організовували «референдум» на Донеччині

СБУ викрила колаборантів, що організовували «референдум» на Донеччині

17 Листопада 2022
889
17 Листопада 2022
14:41

СБУ викрила колаборантів, що організовували «референдум» на Донеччині

889
Серед них є посадовці з місцевих адміністрацій і комерсанти, які добровільно погодилися працювати на бюджет РФ.
СБУ викрила колаборантів, що організовували «референдум» на Донеччині
СБУ викрила колаборантів, що організовували «референдум» на Донеччині

Служба безпеки України на Донеччині викрила 12 організаторів псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях півдня та сходу країни.

Як повідомила пресслужба СБУ, вони входили до складу створеної росіянами «общественной палаты ДНР».

У СБУ повідомляють, що цей окупаційний орган виконував ключові завдання Кремля з підготовки та проведення незаконного «плебісциту» в захоплених районах Донеччини. До його складу ввійшли посадовці-колаборанти з місцевих адміністрацій і комерсанти, які добровільно погодилися працювати на бюджет РФ.

Під виглядом «громадських» ініціатив вони допомагали Москві приховати злочинні рішення щодо захоплення східних районів України. Саме вони направили «термінове звернення» до ватажка терористів Пушиліна з вимогою негайного відокремлення регіону від України з подальшим його приєднанням до складу РФ.

Там додали, що перед підготовкою «листа» колаборанти масово агітували місцевих жителів підтримати країну-агресора. У «заходах», які вони організовували, активну участь брали кремлівські пропагандисти й представники ворожих інформресурсів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили всім дванадцятьом фігурантам про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність). Розв'язується питання щодо оголошення їх у розшук. Загалом СБУ викрила і повідомила про підозри майже 70 організаторам незаконного «референдуму» в Донецькій області.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала на Луганщині двох місцевих мешканок, які «зливали» росіянам дані про ЗСУ і помагали їм «розквартировуватись» в оселях українців.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
889
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду