Українська армія зайшла у Херсон

Українська армія зайшла у Херсон

11 Листопада 2022
6002
11 Листопада 2022
15:43

Українська армія зайшла у Херсон

6002
Обласний центр повертається під контроль України.
Українська армія зайшла у Херсон
Українська армія зайшла у Херсон

У п'ятницю, 11 листопада, українські військові зайшли в Херсон, повідомило Головне управління розвідки Міноборони України. 

«Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ», — повідомило ГУР у фейсбуці.

Про повернення Херсону під контроль України повідомляють джерела «ВВС News Україна» в армії, також на це вказують численні відео військових у Херсоні.

На одному з відео видно, як українські військові встановлюють прапор України на обласному управлінні поліції у Херсонській області.

На іншому відео передову групу військових зустрічають оваціями сотні містян, які зібрались на головній площі міста.

Військове командування офіційно про звільнення міста ще не оголошувало. Херсон був єдиним обласним центром, який Росія захопила з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань повідомив, що біля будівлі обласної державної адміністрації рух опору вже вивісив державний прапор.

«Так, дійсно у центрі Херсона біля будівлі обласної державної адміністрації хлопці, наш рух опору вже вивісили прапор, так само рух опору знімав триколорні ганчірки (російські прапори)... Зараз на фінальній стадії – деокупація правого берега Херсонщини, міста Херсона. Ще багато роботи, звісно, по зачистці, розмінуванню міста», – цитує Хланя «Радіо Свобода».

Суровікін поскаржився на труднощі в постачанні російських сил на правому березі Дніпра. Він також припустив, що частина військ буде задіяна на інших напрямках. За словами Суровікіна, «по Дніпру збудовано оборону».

11 листопада у соцмережах та медіа публікували фото людей з українською символікою на центральній площі Свободи Херсона, які очікують на прихід військовослужбовців ЗСУ.  Збройні сили одне за одним звільняють села на Херсонщині.

11 листопада радник керівника офісу президента Михайло Подоляк підтвердив, що ЗСУ підійшли до Херсона.

Генеральний штаб Збройних сил України опублікував відео зі звільненого села Благодатне у Херсонській області, та момент зустрічі захисників з місцевими жителями. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6002
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду