detector.media
11.11.2022 15:43
Українська армія зайшла у Херсон
Українська армія зайшла у Херсон
Обласний центр повертається під контроль України.

У п'ятницю, 11 листопада, українські військові зайшли в Херсон, повідомило Головне управління розвідки Міноборони України. 

«Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ», — повідомило ГУР у фейсбуці.

Про повернення Херсону під контроль України повідомляють джерела «ВВС News Україна» в армії, також на це вказують численні відео військових у Херсоні.

На одному з відео видно, як українські військові встановлюють прапор України на обласному управлінні поліції у Херсонській області.

На іншому відео передову групу військових зустрічають оваціями сотні містян, які зібрались на головній площі міста.

Військове командування офіційно про звільнення міста ще не оголошувало. Херсон був єдиним обласним центром, який Росія захопила з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань повідомив, що біля будівлі обласної державної адміністрації рух опору вже вивісив державний прапор.

«Так, дійсно у центрі Херсона біля будівлі обласної державної адміністрації хлопці, наш рух опору вже вивісили прапор, так само рух опору знімав триколорні ганчірки (російські прапори)... Зараз на фінальній стадії – деокупація правого берега Херсонщини, міста Херсона. Ще багато роботи, звісно, по зачистці, розмінуванню міста», – цитує Хланя «Радіо Свобода».

❗️Над будівлею Херсонської ОВА підняли прапор України!
Таке фото оприлюднив військовий журналіст Андрій Цаплієнко. За його словами, прапори над адміністрацією та на центральній площі міста підняли самі мешканці, ще до входу основних сил ЗСУ в Херсон???????? pic.twitter.com/4q4GTwkLj4

— Повернись живим (@BackAndAlive) November 11, 2022

9 листопада командувач російських окупаційних військ Сергій Суровікін оголосив, що армія Росії «вимушено залишає Херсон».

Суровікін поскаржився на труднощі в постачанні російських сил на правому березі Дніпра. Він також припустив, що частина військ буде задіяна на інших напрямках. За словами Суровікіна, «по Дніпру збудовано оборону».

11 листопада у соцмережах та медіа публікували фото людей з українською символікою на центральній площі Свободи Херсона, які очікують на прихід військовослужбовців ЗСУ.  Збройні сили одне за одним звільняють села на Херсонщині.

11 листопада радник керівника офісу президента Михайло Подоляк підтвердив, що ЗСУ підійшли до Херсона.

Генеральний штаб Збройних сил України опублікував відео зі звільненого села Благодатне у Херсонській області, та момент зустрічі захисників з місцевими жителями. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY