У Держспецзв’язку розповіли, яке українське телебачення повернули до Херсона

У Держспецзв’язку розповіли, яке українське телебачення повернули до Херсона

13 Листопада 2022
7562
13 Листопада 2022
11:05

У Держспецзв’язку розповіли, яке українське телебачення повернули до Херсона

7562
Насправді йдеться тільки про трансляцію марафону «Єдині новини». Також уже доступний Перший канал «Українського радіо».
У Держспецзв’язку розповіли, яке українське телебачення повернули до Херсона
У Держспецзв’язку розповіли, яке українське телебачення повернули до Херсона

Заява про те, що на Херсонщині відновили трансляцію українського телебачення, означає можливість переглядати загальнонаціональний марафон «Єдині новини». Також на звільнених територіях вдалося відновити трансляцію «Українського радіо». Про подробиці інформує Держспецзв’язку.

«Зараз здійснюємо трансляцію лише одного каналу українського телебачення та радіо, оскільки для нас першочерговим завданням було максимально оперативно забезпечити українців доступом до інформації», – розповів технічний директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Сергій Семерей.

Як він уточнив, на 31 каналі у цифровому форматі Т2 мешканцям Херсонщини доступний «один з українських каналів», що веде трансляцію марафону «Єдині новини». Це вдалося завдяки новим потужним передавачам, які Концерну РРТ надала польська компанія Emitel SA. Фахівці Концерну за кілька днів до звільнення правобережжя Херсонської області встановили передавач потужністю 4 кВт у Миколаївській області неподалік наявної тоді лінії розмежування.

У Держспецзв’язку пояснили, як мешканці Херсонщини можуть переглядати загальнонаціональний марафон: «Слід здійснити пошук каналів у форматі Т2 на власних телевізорах, направивши антену в бік Миколаївської області. Якщо не вдасться знайти канал, варто трішки повернути антену в один або інший бік, або підняти її вище».

Також на Херсонщині можна слухати у FM-діапазоні Перший канал «Українського радіо» на частоті 92,0 МГц. Він був доступний і раніше, однак тепер потужність сигналу вдалося посилити.

Нагадаємо, 11 листопада заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що на Херсонщині відновлено трансляцію українського телебачення і сигнал українських каналів вже доступний в мережі цифрового телебачення Т2.

У Міністерстві культури та інформаційної політики доступ до українських медіа на звільнених від російської окупації Херсонщині та Миколаївщині вважають одним із пріоритетних завдань. 

У звільнений Херсон українська армія зайшла 11 листопада. Відступаючи, російські загарбники 10 листопада намагалися підірвати телевежу, однак змогли знищити тільки її передавальний центр. Також вони розгромили приміщення телецентру «Суспільне Херсон».

Фото: Ukrtvr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7562
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду