Росія каже, що виводить війська з Херсона

Росія каже, що виводить війська з Херсона

9 Листопада 2022
1504
9 Листопада 2022
17:25

Росія каже, що виводить війська з Херсона

1504
Херсон був єдиним обласним центром, який Росія захопила з початку повномасштабного вторгнення в Україну.
Росія каже, що виводить війська з Херсона
Росія каже, що виводить війська з Херсона

В середу, 9 листопада, командувач російських окупаційних військ Сергій Суровікін оголосив, що армія Росії «вимушено залишає Херсон».

Про плани залишити місто Суровікін заявив під час доповіді міністру оборони  Росії Сергію Шойгу. Доповідь Суровікіна транслювало російське телебачення.

Суровікін поскаржився на труднощі в постачанні російських сил на правому березі Дніпра. Він також припустив, що частина військ буде задіяна на інших напрямках. За словами Суровікіна, «по Дніпру збудовано оборону».

Це був єдиний обласний центр, який окупанти захопили з початку повномасштабного вторгнення в Україну. За даними українських журналістів, останнім часом ЗСУ активізували наступ на Херсонщині.

3 листопада Росія прибрала свій прапор з Херсонської адміністрації та кілька важливих блокпостів, створюючи враження наміру піти. 

Також на Херсонщині російські окупанти переміщують військову техніку та особовий склад з правого на лівий берег Дніпра на тлі контрнаступу Збройних сил.

Окупанти вже демонтували в Херсоні пам’ятники російським полководцям Олександру Суворову і Федору Ушакову та вивезли їх з міста. 

4 листопада російський диктатор Володимир Путін заявив, що «жителів Херсона потрібно вивезти з міста». Депортацію жителів Путін пояснює нібито турботою про людей.

Українські військові заявили, що дії та заяви росіян можуть бути пасткою та спробою обману.

4 листопада міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що оптимістично дивиться на ситуацію в Херсоні, хоча останні новини звідти могли бути елементом ІПСО росіян.

Резніков додав, що оптимістично дивиться не тільки на операцію на Херсонщині, але і «абсолютно свідомо і обізнано» вірить, що Україна завершить війну шляхом повної деокупації всіх земель України, шляхом виходу на міжнародно визнані кордони 1991 року.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1504
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду