«Дзеркало тижня»: Кількість міністерств планують зменшити з 20 до 14

«Дзеркало тижня»: Кількість міністерств планують зменшити з 20 до 14

9 Листопада 2022
1536
9 Листопада 2022
11:40

«Дзеркало тижня»: Кількість міністерств планують зменшити з 20 до 14

1536
Президент і Кабмін узгодили нову концепцію перебудови уряду.
«Дзеркало тижня»: Кількість міністерств планують зменшити з 20 до 14
«Дзеркало тижня»: Кількість міністерств планують зменшити з 20 до 14

Президент України Володимир Зеленський і керівництво Кабінету міністрів 8 листопада погодили нову структуру уряду. Кількість міністерств планують скоротити з 20 до 14. Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

Нову концепцію Кабміну узгодили на нараді, в якій взяли участь президент, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, віцепрем'єри та кілька членів уряду. Найімовірніше, міністерства будуть реорганізовані наступним чином:

  • Міністерство розвитку громад та територій, Міністерство інфраструктури та Міністерство з реінтеграції тимчасово окупованих територій перетвориться на Міністерство розвитку інфраструктури та територій;
  • Міністерство культури та інформаційної політики та Міністерство з європейської та євроатлантичної інтеграції – на Міністерство євроінтеграції, культури та інформаційної політики;
  • Міністерство економіки, Міністерство зі стратегічних галузей промисловості (частково) та Міністерство аграрної політики та продовольства – на Міністерство економічного розвитку;
  • Міністерство цифрової трансформації, Національне агентство державної служби та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості (частково) – на Міністерство цифрової трансформації;
  • Міністерство у справах ветеранів та Міністерство соціальної політики – на Міністерство у справах ветеранів та соціальної політики;
  • Міністерство екології змінить назву на Міністерство екології та природних ресурсів.

Міністерство енергетики, Міністерство закордонних справ, Міністерство фінансів, Міністерства юстиції, внутрішніх справ, оборони, освіти та науки, а також охорони здоров'я залишаються без змін.

Також планують скоротити співробітників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади. Подекуди – більш ніж удвічі.

У центральних апаратах міністерств замість 9 200 залишається 2 800 співробітників. У територіальних органах міністерств персонал скоротять з 17 тисяч до понад 7 тисяч співробітників. У центральних апаратах інших центральних органів виконавчої влади – з 13 тисяч до 4 300 осіб. У територіальних органах інших центральних органів виконавчої влади – з близько 80 тисяч до понад 40 тисяч співробітників.

Зміниться також структура управління. Координувати всі стратегії та програми буде Центр уряду, який підпорядковуватиметься прем’єр-міністру.

Нагадаємо, уряд має конституційні повноваження самостійно визначати власну структуру у межах наявного бюджету.

Фото: Кабінет міністрів/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1536
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анна
506 дн. тому
А міністерство молоді та спорту забули?)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду