detector.media
09.11.2022 11:40
«Дзеркало тижня»: Кількість міністерств планують зменшити з 20 до 14
«Дзеркало тижня»: Кількість міністерств планують зменшити з 20 до 14
Президент і Кабмін узгодили нову концепцію перебудови уряду.

Президент України Володимир Зеленський і керівництво Кабінету міністрів 8 листопада погодили нову структуру уряду. Кількість міністерств планують скоротити з 20 до 14. Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

Нову концепцію Кабміну узгодили на нараді, в якій взяли участь президент, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, віцепрем'єри та кілька членів уряду. Найімовірніше, міністерства будуть реорганізовані наступним чином:

Міністерство енергетики, Міністерство закордонних справ, Міністерство фінансів, Міністерства юстиції, внутрішніх справ, оборони, освіти та науки, а також охорони здоров'я залишаються без змін.

Також планують скоротити співробітників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади. Подекуди – більш ніж удвічі.

У центральних апаратах міністерств замість 9 200 залишається 2 800 співробітників. У територіальних органах міністерств персонал скоротять з 17 тисяч до понад 7 тисяч співробітників. У центральних апаратах інших центральних органів виконавчої влади – з 13 тисяч до 4 300 осіб. У територіальних органах інших центральних органів виконавчої влади – з близько 80 тисяч до понад 40 тисяч співробітників.

Зміниться також структура управління. Координувати всі стратегії та програми буде Центр уряду, який підпорядковуватиметься прем’єр-міністру.

Нагадаємо, уряд має конституційні повноваження самостійно визначати власну структуру у межах наявного бюджету.

Фото: Кабінет міністрів/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY