МЗС підтримало заклик українських медійників покарати російських пропагандистів

МЗС підтримало заклик українських медійників покарати російських пропагандистів

3 Листопада 2022
1096
3 Листопада 2022
14:15

МЗС підтримало заклик українських медійників покарати російських пропагандистів

1096
Українські медійники закликали світові журналістські організації та національні медіаасоціації різних країн чинити постійний тиск на уряди держав, міжнародні інституції з метою визнання усіх представників/представниць кремлівської машини брехні винуватими в геноциді українського народу та злочинах проти миру та безпеки людства.
МЗС підтримало заклик українських медійників покарати російських пропагандистів
МЗС підтримало заклик українських медійників покарати російських пропагандистів

МЗС України підтримало заклик українських медійників до світової спільноти покарати російських пропагандистів, які несуть відповідальність за варварські злочини в Україні так само, як і безпосередні їх виконавці – російські військові та їхнє командування. 

«Представники українських медіа закликають міжнародну спільноту притягнути до відповідальності не лише військовослужбовців російської окупаційної армії, а й прокремлівських пропагандистів», – прокоментувало МЗС заклик медійників у твіттері.

Ознайомитись зі зверненням та підтримати його можна за посиланням на сайті «Детектора медіа».

Нагадаємо, 2 вересня об'єднання українських медіа, журналістів та громадських організацій Медіарух звернулось до світових медіаасоціацій із закликом засудити російських пропагандистів, які відкрито говорять про необхідність вбивати українців, виправдовують воєнні злочини російської армії, а також дезінформацію російського населення та світової спільноти.

У серпні Асоціація польських журналістів закликала судити російських пропагандистів як воєнних злочинців.

Президент України Володимир Зеленський нагадав російським пропагандистам, які виправдовують злочини російської армії в Україні, про долю їхнього «колеги» часів Третього рейху, антисеміта Юліуса Штрайхера, що був страчений за заклики до геноциду. 

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України. ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії, поступово звільняючи українські землі від російської окупації.

Росіяни не дотримуються правил ведення війни, обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росією злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що правоохоронці в контексті російської агресії розслідують п'ять кримінальних проваджень щодо геноциду, магістральне – за фактом вчинення геноциду українського народу.

Зокрема, у магістральному провадженні щодо геноциду українського народу фігурують і російські пропагандисти.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1096
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду