Суд дав 60-річному львів’янину три роки умовно за пропаганду війни в соцмережах

Суд дав 60-річному львів’янину три роки умовно за пропаганду війни в соцмережах

9 Листопада 2022
1324
9 Листопада 2022
11:45

Суд дав 60-річному львів’янину три роки умовно за пропаганду війни в соцмережах

1324
Ігор Сергієнко публікував в російській соцмережі «Однокласники» дописи про «ЛНДР», «українських неонацистів» та заклики до підтримки війни росіян проти України.
Суд дав 60-річному львів’янину три роки умовно за пропаганду війни в соцмережах
Суд дав 60-річному львів’янину три роки умовно за пропаганду війни в соцмережах

Франківський районний суд міста Львова визнав винним 60-річного львів’янина Ігоря Сергієнка у пропаганді війни та призначив йому умовний термін покарання.

Суд ухвалив вирок ще 4 листопада.

Вирок суду призначив чоловікові три роки позбавлення волі, однак звільнив від відбування покарання на іспитовий термін два роки. Також у нього конфіскували ноутбук, з якого той вів активну діяльність в інтернеті.

За матеріалами справи, чоловік у забороненій в Україні соцмережі «Однокласники» поширював матеріали із публічними закликами до агресивної війни та до розв’язування воєнного конфлікту. Відповідні дописи він поширював після початку повномасштабного вторгнення РФ – з 1 березня до 16 квітня 2022 року.

1 березня цього року Ігор Сергієнко вперше зробив публікацію з текстом «Z — поддержи наших». Крім цього, на особистій сторінці львів’янина з’являлися пости про загиблих «ЛДНРівців» і так звану ліквідацію українських «неонацистів». Також на сторінці Сергієнка були поширені декілька постів про військових полку «Азов» на зразок: «Украинские нацисты батальона "Азов" распяли на кресте и заживо сожгли донбасского ополченца». Також Сергієнко вподобав дописи про підтримку «ополченцев на Донбассе», «Крым — это Россия» та повагу до Путіна, однак в суді він від таких симпатій відхрещувався.

Прокурор подав до суду угоду про визнання винуватості, укладену між ним та підсудним. Суд затвердив угоду, взявши до уваги, що сторони врахували ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, дані про особу обвинуваченого та його щире каяття у вчиненому.

Як пише «Судовий репортер», 60-річний Ігор Сергієнко за професією — радіомонтажник, спеціалізується на виготовленні приладів контролю для атомних електростанцій. Його інтереси в суді представляв адвокат Центру надання безоплатної правової допомоги.

Нагадаємо, нещодавно медійнику-колаборанту із Маріуполя Андрію Кіору оголосили підозру. Йому загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Фото: Судовий репортер

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1324
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду