ЄС анонсував заборону мовлення чотирьох російських телеканалів

ЄС анонсував заборону мовлення чотирьох російських телеканалів

8 Грудня 2022
1067
8 Грудня 2022
09:32

ЄС анонсував заборону мовлення чотирьох російських телеканалів

1067
Єврокомісія запропонувала дев’ятий пакет санкцій проти Росії через її повномасштабну агресію проти України.
ЄС анонсував заборону мовлення чотирьох російських телеканалів
ЄС анонсував заборону мовлення чотирьох російських телеканалів

У середу, 7 грудня, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що у новому пакеті санкцій проти РФ будуть обмеження щодо чотирьох російських пропагандистських телеканалів, які планують прибрати з етеру країн ЄС. Назви каналів наразі не повідомлялись.

Також у дев’ятому пакеті анонсовані санкції проти фізичних і юридичних осіб, проти трьох російських банків, а також запровадження нового експортного контролю й обмежень для товарів подвійного призначення, «які можуть бути використані російською військовою машиною». Зокрема, це ключові хімікати, нервово-паралітичні речовини, електроніка та ІТ-компоненти.

«Ще майже 200 фізичних і юридичних осіб додано до нашого списку санкцій. Сюди входять як російські збройні сили, так і окремі офіцери та оборонно-промислові підприємства, а також члени Державної думи, Ради Федерації, міністри, губернатори та політичні партії. До списку входять фігури, які мали ключову роль у жорстоких і навмисних ракетних ударах Росії по цивільному населенню, у викраденні українських дітей до Росії та в розкраданні української сільськогосподарської продукції», – оголосила фон дер Ляєн.

Також Євросоюз пропонує запровадити додаткові економічні заходи проти російського енергетичного і гірничодобувного секторів та обмежити доступ Росії до всіх видів дронів – безпосередньо і через потенційних постачальників із третіх країн, наприклад, Ірану.

Як повідомляє кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк, посли ЄС обговорять 9-ий пакет санкцій щодо Росії у п’ятницю, і, ймовірно, схвалення чергового пакета може бути швидким.

У травні 2022 року ЄС запровадив санкції проти державних російських телеканалів. Зокрема,  російські телеканали «РТР Планета», «Россия 24» та «ТВ Центр – Международный» відключили від кабельної, супутникової та інтернет-трансляції в ЄС. Також на території унії блокуються російські пропагандистські канали RT та Sputnik в YouTube.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Євросоюз розробляє новий механізм покарання за дезінформацію у глобальному масштабі.

Також російський пропагандистський канал RT зник з усіх платформ мовлення у Великій Британії. Російські пропагандисти вже позбавлені ліцензії британського регулятора.

2 вересня об'єднання українських медіа, журналістів та громадських організацій Медіарух звернулось до світових медіаасоціацій із закликом засудити російських пропагандистів, які відкрито говорять про необхідність вбивати українців, виправдовують воєнні злочини російської армії, дезінформацію російського населення та світової спільноти.

У серпні Асоціація польських журналістів закликала судити російських пропагандистів як воєнних злочинців.

Президент України Володимир Зеленський нагадав російським пропагандистам, які виправдовують злочини російської армії в Україні, про долю їхнього «колеги» часів Третього рейху, антисеміта Юліуса Штрайхера, що був страчений за заклики до геноциду. 

Ілюстративне фото: European Parliament/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1067
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду