Петиція про блокування «Страны.ua» набрала необхідну кількість голосів

Петиція про блокування «Страны.ua» набрала необхідну кількість голосів

24 Жовтня 2022
1605
24 Жовтня 2022
15:45

Петиція про блокування «Страны.ua» набрала необхідну кількість голосів

1605
Петиція про належне блокування проросійського ресурсу станом на 12:00 понеділка, 24 жовтня, набрала 25049 голосів.
Петиція про блокування «Страны.ua» набрала необхідну кількість голосів
Петиція про блокування «Страны.ua» набрала необхідну кількість голосів

Петиція розміщена на сайті Президента й, за законом, має бути розглянута главою держави.

На сайті президента України петиція з'явилась 28 вересня і стосувалася блокування всіх «дзеркал» сайту «Страна.ua» та припинення співпраці держорганів з цим підсанкційним виданням. Автор петиції – волонтер та активіст Роман Сініцин (Балан).

У петиції нагадується, що проти видання «Страна.ua» запроваджені санкції Ради національної безпеки та оборони України, що передбачає блокування інтернет-ресурсу strana.ua. У лютому 2022 року санкції були розширені на «дзеркала» сайту.  Також мають бути заблоковані всі його сторінки в соцмережах.

«На жаль, ваш указ виконується не всіма інтернет-провайдерами і в українців усе ще зберігається доступ до проросійського маніпулятивного ресурсу, зокрема, через дзеркала в доменних зонах best, today, media тощо.

Крім того, редакція проросійської "Страни" створила новий ютуб-канал для обходу заборон, де продовжує маніпулювати думкою українських глядачів», – наголосив Сініцин, звертаючись до президента.

Він додав, що попри санкції працівників видання акредитували на державний престур у деокуповану Балаклію.

«Співпраця державної влади з пропагандистами, особливо в розпал російсько-українською війни, є неприпустимою. Прошу вас як голову РНБО перевірити хід виконання секретарем РНБО рішення РНБО про санкції щодо проросійського псевдовидання "Страна", введеного в дію вашим указом, та в рамках ваших повноважень вжити всіх необхідних заходів задля припинення співпраці і повного блокування цього пропагандистського ресурсу на території України», — зазначив автор петиції.

Нагадаємо, 28 вересня стало відомо, що до шортлисту Премії для молодих журналістів від Thomson Foundation потрапили журналістка hromadske Олеся Біда та працівниця «Страна.ua» Анастасія Товт. Дізнавшись про таке сусідство, hromadske повідомило, що відмовиться від участі, якщо Анастасію Товт не виключать з переліку претендентів. Зрештою Thomson Foundation вирішила виключити дописувачку «Страны.ua» з переліку номінантів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1605
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду