Журналістка Надія Сухорукова випустить книгу-щоденник з Маріуполя

Журналістка Надія Сухорукова випустить книгу-щоденник з Маріуполя

20 Вересня 2022
1895
20 Вересня 2022
18:58

Журналістка Надія Сухорукова випустить книгу-щоденник з Маріуполя

1895
Її записи лягли в основу документальної стрічки «Маріуполь. Невтрачена надія».
Журналістка Надія Сухорукова випустить книгу-щоденник з Маріуполя
Журналістка Надія Сухорукова випустить книгу-щоденник з Маріуполя

Видавництво «Лабораторія» анонсувало книгу на основі свідчень журналістки з Маріуполя Надії Сухорукової.

Не впасти у відчай Надії вдалося лише завдяки власному щоденнику, впевнені видавці. «Відверто і до болю емоційно, вона показує Маріуполь очима його мешканки. Але насамперед — демонструє силу надії, яку неможливо знищити навіть найпотужнішими бомбами», — йдеться в описі майбутньої книги.

Візуальне оформлення книги створить інший мешканець Маріуполя — художник-графік Данііл Немировський. У своїх ілюстраціях він передав атмосферу воєнного міста і відчуття людей, на очах яких руйнують їхній дім.

Данііл Немировський — художник, дослідник, викладач Маріупольської філії Національної академії мистецтв і архітектури. Член Національної спілки художників України. Був художником-резидентом у Барселоні, Клементовіце, Франкфурті-на-Майні, Дніпрі. До повномасштабного російського вторгнення в Україну жив і працював в Маріуполі.

«Це місто мого дитинства, моєї любові, мого щастя. Я бачила його різним, але ніколи не думала, що побачу його мертвим», — пише про Маріуполь Надія Сухорукова.

Під час блокади Маріуполя вона публікувала дописи у соцмережах. Ці свідчення прозвучали у кількох країнах світу. Уривки зачитував під час виступу у Європарламенті міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич, її історії звучали на благодійному вечорі на підтримку України в Британії у виконанні британської акторки Грети Белламасіної.

За мотивами щоденника литовський режисер Андрюс Саулюс поставив виставу у Вільнюському драматичному театрі. Також свідчення Надії Сухорукової передрукували платформа «Відкрита демократія» у Великій Британії, видання «Голос Америки», «New York Times», «Frankfurter Allgemeine Zeitung», «Bild-Zeitung», «Freefils» у Шотландії «Українська правда».

На основі щоденників Об’єднання українських продюсерів випустило документальний фільм «Маріуполь. Невтрачена надія». Режисером фільму виступив Максим Литвинов.

Фото — кадр із фільму «Маріуполь. Невтрачена надія»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1895
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду