Після війни журналісти стануть «четвертою владою» — Олександр Бурмагін

Після війни журналісти стануть «четвертою владою» — Олександр Бурмагін

24 Вересня 2022
1050
24 Вересня 2022
10:00

Після війни журналісти стануть «четвертою владою» — Олександр Бурмагін

1050
Війна стане імпульсом для очищення, і ЗМІ орієнтуватимуться на аудиторію, а не на власника, вважає медіаюрист.
Після війни журналісти стануть «четвертою владою» — Олександр Бурмагін
Після війни журналісти стануть «четвертою владою» — Олександр Бурмагін

Війна змінить журналістику, і квазімедіа, які лишень прикидаються ЗМІ, припинять своє існування. Таку думку в інтерв’ю інформагенству «Укрінформ» висловив медіаюрист, член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Олександр Бурмагін.

«Війна стане імпульсом для очищення. Будуть умови для зростання медіа в частині регулювання, і в частині прескарт, — сказав Олександр Бурмагін. — Після перемоги країна та медіа будуть рухатися в бік реформ, оновлення, і ми вийдемо з війни зрілим, сильним та спроможним суспільством. Журналістика проходитиме ці зміни. Після війни квазіжурналісти, квазімедіа, які мімікрують під статус ЗМІ, відпадуть. І журналісти стануть "четвертою владою"».

Як зауважив медіаюрист, війна підштовхнула технічний розвиток медіа, і надалі значна частина інфополя буде в інтернеті, незалежних медіа стане більше. «Медіа були хронічно збитковими, але змагалися задля політичного впливу. А після війни, думаю, виникне ринок. Ті, хто виживе й залишиться, будуватимуть роботу на бізнес-моделі, а не на милості інвестора, — припускає Олександр Бурмагін. — Будуть боротися через якість продукту, а не вартісними феєрверками, які заганяють в мінус. Війна змусить перебудуватися так, щоб виходити хоч в нуль, існувати та не залежати від власника».

Нагадаємо, після початку великої війни найбільші зміни відбулися на телевізійному ринку, де основні канали об’єдналися у спільний марафон «Єдині новини». «Якщо він триватиме в такому вигляді ще 6-12 місяців, без підтримки з державного бюджету медіагрупи, які його виробляють, зведуть його до найдешевшого необхідного мінімуму», — застерігає медіаексперт Отар Довженко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1050
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Слава
572 дн. тому
В демократичних країнах влада це обрані людьми представники. Наймані працівники у свого олігархічного хазяїна ніколи не були й не будуть владою, нехай навіть не сподіваються, не дамо.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду