ISW: Росія створює інформаційні умови для виправдання відступу на Херсонщині

ISW: Росія створює інформаційні умови для виправдання відступу на Херсонщині

20 Жовтня 2022
861
20 Жовтня 2022
09:49

ISW: Росія створює інформаційні умови для виправдання відступу на Херсонщині

861
Командувач збройними силами Росії в Україні Сергій Суровікін анонсував «важкі рішення», а місцевий гауляйтер Володимир Сальдо повідомив про евакуацію своїх людей на західний берег Дніпра в очікуванні широкомасштабного українського наступу.
ISW: Росія створює інформаційні умови для виправдання відступу на Херсонщині
ISW: Росія створює інформаційні умови для виправдання відступу на Херсонщині

Російська влада створює інформаційні умови для виправдання відступу своєї армії на Херсонщині. Такого висновку дійшов американський Інститут вивчення війни (ISW).

«Командувач збройними силами Росії в Україні генерал армії Сергій Суровікін під час виступу на російському телебаченні повідомив, що російське військове керівництво має прийняти "важкі рішення" щодо Херсонської області та звинуватив Україну в планах удару по цивільній та житловій інфраструктурі Херсонської області», – йдеться в звіті організації.

ISW нагадує, що місцевий гауляйтер Володимир Сальдо повідомив про евакуацію своїх людей на західний берег Дніпра в очікуванні широкомасштабного українського наступу.

«Заяви Суровікіна та Сальда, ймовірно, є спробою створити інформаційні умови для повного відступу Росії за Дніпро, що передасть місто Херсон та інші значні території Херсонської області наступаючим українським військам», – вважають в Інституті вивчення війни.

Також ISW фіксує створення інформаційних умов для атаки росіян під фальшивим прапором на Каховську гідроелектростанцію.

«Російські військові можуть вважати, що прорив дамби міг би прикрити їхній відступ з правого берега Дніпра та запобігти або затримати просування України через річку. 18 жовтня Суровікін заявив, що отримав інформацію про те, що Київ має намір пробити дамбу на Каховській ГЕС, що, за його словами, спричинить руйнівні повені в Херсонській області. Сальдо повторив цю заяву та попередив, що українські війська мають намір вдарити по дамбах вище за течією міста Херсона», – зазначено в звіті.

Ці заяви окупантів, вважають в ISW, надалі використають, щоб звинуватити Україну в нібито пошкодженні дамби та спричинених цим збитках.

«Кремль може спробувати використати таку атаку під фальшивим прапором, щоб затьмарити новини про третій принизливий відступ російських військ, цього разу із західного Херсона», – додають американські експерти.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
861
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду