Нардеп: Росіяни руйнують цифрову інфраструктуру в Херсоні

Нардеп: Росіяни руйнують цифрову інфраструктуру в Херсоні

24 Жовтня 2022
1032
24 Жовтня 2022
16:44

Нардеп: Росіяни руйнують цифрову інфраструктуру в Херсоні

1032
Заступник голови парламентського комітету з питань цифрової трансформації твердить, що обладнання й мережі зривають і вивозять за Дніпро.
Нардеп: Росіяни руйнують цифрову інфраструктуру в Херсоні
Нардеп: Росіяни руйнують цифрову інфраструктуру в Херсоні

У тимчасово окупованому Херсоні окупанти вимкнули мобільний зв’язок та інтернет. Про це повідомив член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко у своєму акаунті в Telegram.

«Херсон зараз перебуває не на зв’язку, росіяни брешуть у публічному просторі про профілактичні роботи, які нібито проводяться в Херсоні. Судячи з того, що я чую від колег-зв’язківців, росіяни та зрадники руйнують цифрову інфраструктуру, яку колись захопили», – написав Федієнко.

Загарбники демонтують обладнання та вивозять його через Дніпро, а також зривають дроти. У такий спосіб вони намагаються ускладнити відновлення зв’язку українським військам після звільнення Херсона, зазначив Федієнко.

«Також це може свідчити про те, що росіяни бояться, що коли вони намагатимуться відбивати наступ ЗСУ на місто, їх локації, пересування та все інше передаватимуть жителі Херсона Збройним силам України», – написав нардеп.

Раніше стало відомо, що російські окупанти, які захопили телеканал «Суспільне Херсон» і на його базі відкрили пропагандистський канал «Таврия», тікають із Херсона на лівобережну частину Херсонщини.

За висновками американського Інституту вивчення війни (ISW), російська влада створює інформаційні умови для виправдання відступу своєї армії на Херсонщині.

Фото: itechua.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1032
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду