Генсек НАТО пообіцяв Україні захист від дронів з Ірану «найближчими днями»

Генсек НАТО пообіцяв Україні захист від дронів з Ірану «найближчими днями»

18 Жовтня 2022
1175
18 Жовтня 2022
20:02

Генсек НАТО пообіцяв Україні захист від дронів з Ірану «найближчими днями»

1175
Раніше Київ уже отримав від Альянсу надійні системи протиповітряної оборони.
Генсек НАТО пообіцяв Україні захист від дронів з Ірану «найближчими днями»
Генсек НАТО пообіцяв Україні захист від дронів з Ірану «найближчими днями»

Найближчими днями Україна отримає засоби для протидії іранським дронам-камікадзе, які Росія активно використовує для атак на українські міста. Про це сказав генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг, пише «Європейська правда».

Заяву Столтенберг зробив під час дискусії на Берлінському зовнішньополітичному форумі у вівторок, 18 жовтня.

«Найважливіше, що ми можемо зробити, – це виконати те, що пообіцяли члени Альянсу: активізувати і надати ще більше систем протиповітряної оборони. Найближчими днями Україна отримає системи протидії безпілотникам, зокрема, виробництва Ірану», – сказав генсек НАТО.

Коментуючи роль Тегерану в допомозі російським силам, Столтенберг наголосив, що «жодна держава не має підтримувати незаконну війну Росії проти України».

Як нагадав генсек НАТО, раніше Київ уже отримав від Альянсу системи протиповітряної оборони, що «змінили ситуацію на полі бою».

Нагадаємо, у МЗС України назвали Іран співучасником російської агресії.  Міністр Дмитро Кулеба звернувся до міністрів закордонних справ держав-членів Європейського Союзу із закликом накласти санкції на офіційний Тегеран за допомогу Росії здійснювати терор проти українців. Як ідеться в заяві, жорсткі заходи проти Ірану набувають особливої актуальності на тлі повідомлень про наміри іранської сторони передати Росії балістичні ракети «земля-земля» для їхнього використання у війні проти України.

Фото: сайт НАТО

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1175
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
558 дн. тому
Спершу Беня вигадав чудову схему переадресації дронів від історичної батьківщині в сторону України. Тепер НАТО, після пів року розмов про це, нас захистить. Але не одразу. Нехай Росія буде попереджена і швидко використає ці дрони нам на шкоду. Одночасно, наша пропаганда корумпованого клану Руандаістів, пишається що збивають 85% дронів. От не кажуть, що ці дрони дешеві, їх запускають хмарами. В результаті вважається нормою коли 10% досягають ціль. А ППО витрачає на них у 15 - 20 разів дорожчі ракети. Ну витратимо, чим потім калібри збивати? А як місяцями заспокоювали, що таку кількість у Росію не доставити та можна до шашликів готуватись. Зе не президент України - він її вирок!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду