detector.media
17.10.2022 21:54
У МЗС України назвали Іран співучасником російської агресії
У МЗС України назвали Іран співучасником російської агресії
Дмитро Кулеба звернувся до міністрів закордонних справ держав-членів Європейського Союзу із закликом накласти санкції на офіційний Тегеран за допомогу Росії здійснювати терор проти українців.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на обстріл Києва іранськими дронами 17 жовтня.

«Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів Росії проти України», — йдеться в заяві МЗС.

У Міністерстві закликали Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї Росії. «В іншому випадку Іран та його керівництво нестиме найсуворішу відповідальність, у тому числі в рамках міжнародних судових процесів щодо злочинів Росії проти України», — зазначається у зверненні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також звернувся до міністрів закордонних справ держав-членів Європейського Союзу із закликом накласти санкції на Іран за допомогу Росії здійснювати терор проти українців. Як ідеться в заяві, жорсткі заходи проти Ірану набувають особливої актуальності на тлі повідомлень про наміри іранської сторони передати Росії балістичні ракети «земля-земля» для їхнього використання у війні проти України.

Нагадаємо, вранці 17 жовтня в Києві зафіксували 4 влучання дронами-камікадзе. Внаслідок руйнування будинку у середмісті загинули троє людей. Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія своїми ракетними обстрілами та атаками дронів намагається залякати цивільних українців.

Фото: NTA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY