Зеленський відповів на петицію про заборону надання громадянства Невзорову

Зеленський відповів на петицію про заборону надання громадянства Невзорову

13 Жовтня 2022
4883
13 Жовтня 2022
16:21

Зеленський відповів на петицію про заборону надання громадянства Невзорову

4883
Президент у відповіді перерахував критерії, згідно з якими людина не може отримати громадянство України.
Зеленський відповів на петицію про заборону надання громадянства Невзорову
Зеленський відповів на петицію про заборону надання громадянства Невзорову

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону надання громадянства України російському журналісту, ексдепутату Державної думи Росії Олександру Невзорову, яка набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Петиція «Заборона надання громадянства поплічнику путіна Невзорову О. Г.» створена 8 червня 2022 року, її автор: Шевченко Євгенія Володимирівна. Відповідь президента опублікована 12 жовтня. 

Зеленський зазначив, що, згідно з Конституцією України, президент ухвалює рішення про прийняття до громадянства або його припинення, а підстави й порядок надання громадянства розглядаються органами державної влади.

Зокрема, громадянство України не надають людині, яка скоїла злочин проти людства чи вчиняла геноцид; засуджена в Україні за скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину (до погашення або зняття судимості) з урахуванням рівня загрози для національної безпеки держави; вчинила на території іншої держави діяння, яке визнано законодавством України тяжким або особливо тяжким злочином.

Президент наголосив, що визначені законом підстави й порядок набуття та припинення громадянства України є загальними для всіх фізичних осіб. 

Водночас Зеленський зазначив, що органи державної влади зобов'язані діяти лише на підставі в межах повноважень. Президент пообіцяв поінформувати про результати розгляду порушених питань автора електронної петиції.

Читайте також: 

3 червня Олександр Невзоров розповів у своєму телеграм-каналі, що отримав громадянство України. 22 червня Невзоров продемонстрував два українські закордонні паспорти – ймовірно, натякаючи, що вони належать йому та його дружині.

Однак на сайті президента України відповідного указу не було.  

Президент Володимир Зеленський заявив, що люди будь-якого громадянства, які виступають за Україну, є «зброєю України» у протистоянні російській агресії. 

Голова Офісу президента Андрій Єрмак висловив думку про те, що Україні треба шукати різні варіанти, як використати «хороших росіян» для боротьби з російською пропагандою. На думку Єрмака, таких людей варто використовувати як медійну зброю.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що відмовлятися від співпраці з «хорошими росіянами» – це недалекоглядно, але кожен випадок потрібно розглядати окремо.

Радник голови ОП Михайло Подоляк вважає, що дискусія довкола надання громадянства російському журналісту Олександру Невзорову створена штучно.

Скриншот відео: Офіс президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4883
Читайте також
07.06.2022 10:00
Андрій Кокотюха
«Детектор медіа»
3 488
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
олена
559 дн. тому
ті 25тисяч, підписантів не зробили й тисячної долі того, що зробив Невзоров в інфовійни з окупантами
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду