Єрмак вважає, що «хороших росіян» можна використати як медійну зброю

Єрмак вважає, що «хороших росіян» можна використати як медійну зброю

20 Червня 2022
1278
20 Червня 2022
12:16

Єрмак вважає, що «хороших росіян» можна використати як медійну зброю

1278
Андрій Єрмак: Простіше кажучи, для нас це медійна зброя. Це моя позиція, вона не відрізняється від позиції президента.
Єрмак вважає, що «хороших росіян» можна використати як медійну зброю
Єрмак вважає, що «хороших росіян» можна використати як медійну зброю

Голова Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв’ю LB.ua висловив думку про те, що Україні треба шукати різні варіанти, як використати «хороших росіян» для боротьби з російською пропагандою.

«Що стосується можливості використання людей, які мають вплив на російське суспільство, які дійсно продемонстрували, що вони займають антикремлівську позицію щодо війни в Україні – таких людей варто використовувати як медійну зброю. Виключно в цьому контексті», – каже Єрмак.

На запитання, чи необхідно для цього надавати українське громадянство, адже «хороших росіян» можна по-різному заохочувати, Єрмак відповів: «Ви знаєте, тут я з вами згоден. Треба шукати різні варіанти, яким чином сьогодні використовувати їх для боротьби з російською пропагандою. Звичайно, якщо є сумніви або навіть підозри щодо конкретної людини, потрібно проводити додаткові перевірки або взагалі про громадянство на певному етапі йтися не може, а людина має довести свою користь для нашої перемоги, повну лояльність до України, наших принципів та способу життя».

Також Єрмак не знає, чи вже став росіянин Олександр Невзоров громадянином України.

«Я не знаю, чи закінчені всі процедури. Там же ж багато процедур для того, щоб людина стала громадянином. Процедури тривають, позицію Президента ви чули, я її підтримую, можу сказати чому. Невзоров останнім часом дуже дратує нинішню російську владу, бо говорить правду про неї, про злочини росіян в Україні. Його голос чують мільйони росіян, і для нас важливо, що він руйнує наративи російської пропаганди. Цим він корисний для України. Простіше кажучи, для нас це медійна зброя. Це моя позиція, вона не відрізняється від позиції Президента, яку він висловив під час конференції», – каже Єрмак.

Нагадаємо, 3 червня Олександр Невзоров розповів у своєму телеграм-каналі, що отримав громадянство України. Однак на сайті президента України немає нещодавно опублікованих указів про надання громадянства України. 

На думку президента Володимира Зеленського, люди будь-якого громадянства, які виступають за Україну,  є «зброєю України» у протистоянні російській агресії. 

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1278
Читайте також
07.06.2022 10:00
Андрій Кокотюха
«Детектор медіа»
3 510
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду