В ОП вважають, що дискусія щодо надання Невзорову громадянства створена штучно

В ОП вважають, що дискусія щодо надання Невзорову громадянства створена штучно

22 Червня 2022
1471
22 Червня 2022
20:18

В ОП вважають, що дискусія щодо надання Невзорову громадянства створена штучно

1471
Михайло Подоляк: По-моєму, у нас розкол завжди штучно присутній. Бо на ньому роблять політичні кар’єри і проводять дуже легкі кампанії.
В ОП вважають, що дискусія щодо надання Невзорову громадянства створена штучно
В ОП вважають, що дискусія щодо надання Невзорову громадянства створена штучно

Радник голови ОП Михайло Подоляк в інтерв'ю «Бабелю» заявив, що дискусія довкола надання громадянства російському журналісту Олександру Невзорову створена штучно.

«По-моєму, у нас розкол завжди штучно присутній. Бо на ньому роблять політичні кар’єри і проводять дуже легкі кампанії із обранням себе кудись для отримання пакета акцій у парламенті, а потім в уряді. Я сподівався, що із початком війни все ж таки ми десь подорослішаємо. Але погляньте, у нас все, що роблять певні політичні групи, вони поступово виходять на зневажливу риторику. Не вони особисто — а їхня мережева інфраструктура», – зазначив Подоляк.

Журналістка «Бабеля» Марія Жартовська нагадала раднику, що поруч із Невзоровим є Анастасія Леонова, яка у 2015 році була в «Правому секторі», а зараз — у морській піхоті. Їй з великими труднощами дали посвідку на проживання в Україні напередодні відправки на фронт, і це не поодинока історія.

На що Подоляк відповів: «Я думаю, багато параметрів надання громадянства чи виду на проживання для людей, які дійсно активно захищають Україну, будуть переглянуті, і ми дійсно будемо вирішувати ці питання».

Читайте також: 

3 червня Олександр Невзоров розповів у своєму телеграм-каналі, що отримав громадянство України. Однак на сайті президента України немає нещодавно опублікованих указів про надання громадянства України. Українські високопосадовці заявили, що Невзоров поки не отримав громадянства України.

На думку президента Володимира Зеленського, люди будь-якого громадянства, які виступають за Україну,  є «зброєю України» у протистоянні російській агресії. 

Голова Офісу президента Андрій Єрмак висловив думку про те, що Україні треба шукати різні варіанти, як використати «хороших росіян» для боротьби з російською пропагандою. На думку Єрмака, таких людей варто використовувати як медійну зброю.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що відмовлятися від співпраці з «хорошими росіянами» – це недалекоглядно, але до кожен випадок потрібно розглядати окремо.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1471
Читайте також
07.06.2022 10:00
Андрій Кокотюха
«Детектор медіа»
3 480
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду