Російський журналіст Олександр Невзоров каже, що став громадянином України

Російський журналіст Олександр Невзоров каже, що став громадянином України

3 Червня 2022
4605
3 Червня 2022
12:56

Російський журналіст Олександр Невзоров каже, що став громадянином України

4605
Олександр Невзоров: «Страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені посісти серед них місце».
Російський журналіст Олександр Невзоров каже, що став громадянином України
Російський журналіст Олександр Невзоров каже, що став громадянином України

Російський публіцист, телеведучий та блогер Олександр Невзоров каже, що отримав громадянство України. Він написав про це  у своєму телеграм-каналі.

«Є злочинець і жертва злочину. Є вбивця і той, кого він вбиває, або намагається вбити. Злочинець – Росія. Жертва – Україна. Це неможливо заперечити чи спростувати. Це факт. Ну, а далі кожен робить свій вибір: допомагати злочинцю чи рятувати його жертву.

Так, стати поряд з тим, кого розстрілюють, не завжди комфортно. Ймовірно, простіше стати серед розстрільників. Кожен сам робить власний вибір. Важливо розуміти, що третього варіанта немає. Я стаю на бік жертви.

І я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені посісти серед них місце», — написав він.

На сайті президента України немає нещодавно опублікованих указів про надання громадянства України. «Детектор медіа» звернувся до Офісу президента по підтвердження цієї інформації.

У березні 2022 року в Росії проти Невзорова порушили кримінальну справу за «дискредитацію» збройних сил Росії. Його також оголосили в розшук.

У 1993-2007 рр. Невзоров був депутатом Державної думи Росії. У 2012 році на президентських виборах в Росії був довіреною особою та агітував за Володимира Путіна.

Після 2014 року він висловлювався проти окупації Криму Росією і водночас заявляв, що Путін нібито не винен у російській агресії. 

Фото: скріншот з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4605
Читайте також
07.06.2022 10:00
Андрій Кокотюха
«Детектор медіа»
3 457
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола Кульбака
662 дн. тому
Я навіть знаю, як виникла ця ідея. Прибіг до Боневтіка Западляк і каже: -Владімір Ссанич, а давай Нєвзорову наше громадянство дамо? Классний піар буде! -Якому ще Нєвзорову? - чесно питає Ссанич. П Западляк пояснює, дає подивитися в своєму айфоні пару хвилин "нєвзоровскіє срєди". -А оно точно круто будєт? - сумнівається Ссанич. -У нєво мілліон падпісчіков, і путіна кроєт начьом свєт стаіт - переконує Западляк. То што нада! Ссанич погоджується, холуї Западляка терміново розшукують Нєвзорова телефоном, той, отетерівши від несподіваної пропозиції, погоджується. Пи.Си. Як варіант, ідею міг притащити не Западляк, а Сєрлєщ, Люся чи Тімошенка. Краще б того не робили: був би собі Нєвзоров російським опозиціонером, а в новому статусі він - хер зна хто, і з боку бантік якийсь дурацький.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду