Невзоров показав в ефірі українські паспорти

Невзоров показав в ефірі українські паспорти

23 Червня 2022
12169
23 Червня 2022
08:13

Невзоров показав в ефірі українські паспорти

12169
7 червня секретар РНБО Олексій Данілов казав, що російський блогер ще не має українського громадянства.
Невзоров показав в ефірі українські паспорти
Невзоров показав в ефірі українські паспорти

Російський публіцист та блогер Олександр Невзоров в ефірі свого ютуб-проєкту «Невзоровские среды» 22 червня продемонстрував два українські закордонні паспорти ймовірно, натякаючи, що вони належать йому та його дружині.

Більше інформації блогер не надав, сказавши лише, що «ось ще надзвичайно важливе». Він не розкривав паспорти, тому невідомо, кому саме вони належать.

До цього в інтерв'ю The Insider Невзоров розповів, що рішення про надання йому громадянства було нібито спільним з українською владою. Він перелічив кількість своїх підписників у соцмережах і додав, що «зрозумілою була зацікавленість української влади» в ньому.

«Це було спільне рішення, воно виникло ще до серії грандіозних військових перемог України, коли ще все було дуже невизначено, коли незрозуміло було хто кого і наскільки ніж близько до кадика. Навіщо їм це було треба – я досі не розумію, я б боровся із путінізмом і без українського паспорта», – додав блогер.

На пряме запитання, яка сторона перша виступила з ініціативою щодо надання громадянства, Невзоров не відповів: «Не бачу необхідності обговорювати. Це все дуже делікатна процедура. Навіщо робити це публічно, якщо сам Зеленський проводив цей указ як закритий».

Водночас він похвалив радника голови МВС Антона Геращенка, не уточнивши його ролі в отриманні паспорта.

Читайте також: 

3 червня Олександр Невзоров розповів у своєму телеграм-каналі, що отримав громадянство України. Однак на сайті президента України немає відповідного указу. 7 червня секретар РНБО Олексій Данілов казав, що українського громадянства у російського блогера ще немає.

На думку президента Володимира Зеленського, люди будь-якого громадянства, які виступають за Україну, є «зброєю України» у протистоянні російській агресії. 

Голова Офісу президента Андрій Єрмак висловив думку про те, що Україні треба шукати різні варіанти, як використати «хороших росіян» для боротьби з російською пропагандою. На думку Єрмака, таких людей варто використовувати як медійну зброю.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що відмовлятися від співпраці з «хорошими росіянами» – це недалекоглядно, але кожен випадок потрібно розглядати окремо.

Радник голови ОП Михайло Подоляк вважає, що дискусія довкола надання громадянства російському журналісту Олександру Невзорову створена штучно.

Фото: скріншоти з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12169
Читайте також
07.06.2022 10:00
Андрій Кокотюха
«Детектор медіа»
3 457
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вадим
644 дн. тому
Може екстрадуємо його до Литви? Він там якраз воєнним злочинцем рахується
Ксенія
644 дн. тому
От курва, знає ж реакцію суспільства на цю новину і продовжує хитати нас. Ну нічого цій старій гниді не допоможе нічого.
Тарас
644 дн. тому
Гниди і зе і не
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду