Ткаченко про присутність у марафоні ексчленів «ОПЗЖ»: Очевидно, що висновки зробили

Ткаченко про присутність у марафоні ексчленів «ОПЗЖ»: Очевидно, що висновки зробили

5 Жовтня 2022
5691
5 Жовтня 2022
10:29

Ткаченко про присутність у марафоні ексчленів «ОПЗЖ»: Очевидно, що висновки зробили

5691
Олександр Ткаченко: Якщо ви як професіонал знаєте, як робляться новини «брейкінг ньюз», то можете собі уявити, що вони не плануються заздалегідь.
Ткаченко про присутність у марафоні ексчленів «ОПЗЖ»: Очевидно, що висновки зробили
Ткаченко про присутність у марафоні ексчленів «ОПЗЖ»: Очевидно, що висновки зробили

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю «Радіо Свобода» прокоментував присутність у національному марафоні ексчленів «ОПЗЖ».

«Мені важко реагувати на речі, які з’являються у живій тканині телемарафону. Якщо ви як професіонал знаєте, як робляться новини «брейкінг ньюз», то можете собі уявити, що вони не плануються заздалегідь. І хтось, хто з’являється в ефірі, може виникнути за тих чи інших обставин. Інша справа, чи робить редакція потім висновки з того, що з’являється. Очевидно, що зробили», – каже Ткаченко.

Коментуючи роботу в нацмарафоні ведучих із колишніх проросійських каналів, Ткаченко зазначив, що закиди щодо них «неактуальні щонайменше два-три роки».

«Вони залишили роботу на медведчуківських чи інших якихось каналах досить давно. Можуть бути різні позиції щодо ставлення цих журналістів до того, що вони робили раніше, але принаймні під час війни вони показують абсолютно адекватну, професійну, патріотичну роботу і працюють у ЗМІ, до яких мало запитань».

Нагадаємо, канал «Рада» запрошував в етер колишніх членів «ОПЗЖ» Валерія Гнатенка та Тетяну Плачкову, яка у 2020 році з Медведчуком їздила в Москву, а також нардепа Анатолія Бурміча, який був обраний від «ОПЗЖ», а зараз входить до депутатської групи «Відбудова України».

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну Бурміч був завсідником токшоу і гостьових студій телеканалів Медведчука, де не раз озвучував проросійські наративи про «зовнішнє управління». Вже після 24 лютого в телевізійному етері, запис якого був знищений разом із ютуб-каналом Ukrlive, Бурміч звинувачував у вторгненні російської армії в Україну США, а про оборону України казав: «Я в данной ситуации до конца не могу понять: чего и какой ценой, и зачем?».

Директор каналу «Рада» Вадим Перенчук появу в етері мовника Бурміча пояснював тим, що він «чинний народний депутат» і «має таке ж право, як інші народні депутати».

19 вересня в ефірі спільного телемарафону «Єдині новини» у блоці телеканалу «Рада» відбулося телефонне включення народного депутата Олександра Лукашева, обраного до парламенту від «ОПЗЖ». Зараз він входить до групи «Відновлення України». Нардеп, який до 24 лютого був завсідником ефірів каналів Медведчука і каналу «Наш», коментував питання освіти.

Канал «Рада» фактично відмовився відповідати на офіційний запит «Детектора медіа» щодо причин запрошення в етер мовника Плачкової,  Бурміча та Гнатенка.

Незалежна медійна рада закликала припинити популяризувати членів колишньої «ОПЗЖ» у марафоні «Єдині новини», адже вони «раніше особисто поширювали проросійську пропаганду».

Скриншот відео: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5691
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду