Колишні члени «ОПЗЖ» в ефірі «Ради» — це не баланс, а надання впливу — Оксана Романюк

Колишні члени «ОПЗЖ» в ефірі «Ради» — це не баланс, а надання впливу — Оксана Романюк

15 Вересня 2022
1764
15 Вересня 2022
18:13

Колишні члени «ОПЗЖ» в ефірі «Ради» — це не баланс, а надання впливу — Оксана Романюк

1764
Тим часом до студії парламентського телеканалу запросили наступного експредставника «ОПЗЖ», Валерія Гнатенка.
Колишні члени «ОПЗЖ» в ефірі «Ради» — це не баланс, а надання впливу — Оксана Романюк
Колишні члени «ОПЗЖ» в ефірі «Ради» — це не баланс, а надання впливу — Оксана Романюк

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк вважає, що або редакція телеканалу «Рада» хибно тлумачить поняття балансу, або ж матеріали телеканалу мають ознаки замовлення. Про це вона сказала «Детектору медіа», коментуючи появу колишніх партійців «ОПЗЖ» в ефірі «Єдиних новин» у слоті телеканалу.

Так чи інакше, завдяки «Раді» діячі від «ОПЗЖ» створюють ілюзію впливу, якої вони не мають.

«Надаючи майданчик для суджень тим, хто прикликав сюди Росію, ви не дотримуєтесь балансу — ви наділяєте їх ореолом впливу, якого вони не мають в реальності. Це питання потрібно розв'язувати на рівні редполітик, і чітко для себе визначити, в яких випадках зрадники або терористи допустимі в вашому ефірі (щодо цього є певні виключення). Якщо ж це матеріали з ознаками замовлення, і їхня поява зумовлена складною фінансовою ситуацією на каналі, то цим має зайнятися Нацрада», — сказала виконавча директорка ІМІ.

Тим часом телеканал «Рада» продемонстрував, як «працює над помилками» після публікацій ДМ про таких ньюзмейкерів у студії парламентського каналу, як Анатолій Бурміч. Нагадаємо, народний депутат від колишньої «ОПЗЖ» є фігурантом «Дошки ганьби» «Детектора медіа».

14 вересня в ефірі «Ради» був ще один ексдепутат від колишньої «ОПЗЖ», Валерій Гнатенко. До речі, три тижні тому він коментував  журналістами «Ради» питання щодо проєкту держбюджету. У відповідь на запитання ДМ директор каналу Вадим Перенчук знову нагадав, що  Гнатенко є «чинним народним депутатом» і «має таке ж право, як інші народні депутати». Також він порадив нам надіслати інформаційний запит.

Нагадаємо, один із головних спікерів «ОПЗЖ» на каналах із групи Віктора Медведчука Анатолій Бурміч з'явився в ефірі «Ради» 12 вересня з коментарями щодо сфери енергетики. Він відомий такими заявами в ефірі, як виправдання вимог Росії до НАТО, оголошення частини українців «нащадками нацистів» тощо. Уже після початку повномасштабної війни Бурміч стверджував, що не розуміє «чего и какой ценой, и зачем» захищати Україну.

До цього у студії каналу «Рада» вже була колишня представниця «ОПЗЖ» Тетяна Плачкова, яка у 2020 році їздила з Медведчуком до Москви. 

Як ми писали, принципи депутатів з «ОПЗЖ» нікуди не поділися. У державній зраді підозрюють ексочільницю регіональної організації партії у Львові. За даними СБУ, пані поширювала фейки та мала фальшиві журналістські посвідчення. Імені підозрюваної Служба безпеки не називає, проте обставини вказують на ексочільницю обласного осередку «ОПЗЖ» та громадського руху підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука «Український вибір» Інну Іваночко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1764
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду