На Луганщині загинув тернопільський журналіст Віталій Дерех

На Луганщині загинув тернопільський журналіст Віталій Дерех

29 Травня 2022
2461
29 Травня 2022
12:02

На Луганщині загинув тернопільський журналіст Віталій Дерех

2461
«Легенда "Пласту", журналіст, безстрашний мандрівник та філософ» – згадує про загиблого його товариш.
На Луганщині загинув тернопільський журналіст Віталій Дерех
На Луганщині загинув тернопільський журналіст Віталій Дерех

28 травня під час боїв із російськими окупантами загинув журналіст Віталій Дерех. Про це повідомив його побратим, політолог та історик Андрій Ковальов.

Життя захисника обірвалося біля Попасної Луганської області внаслідок авіаудару.

Віталій Дерех – уродженець Тернополя, журналіст, митець, пластун, член куреня «Орден Залізної Остроги».

«Віталій був талановитим журналістом, надзвичайно креативним, інколи навіть епатажним, інтелектуал і завжди дотепний, мав почуття гумору від Бога. Справжній авантюрист у хорошу розумінні цього слова. Не боявся небезпеки і смерті. Любив Україну, не зломив пластової присяги і залишився вірним своїй присязі на вірність українському народу», – розповів Андрій Ковальов.

«Дерех – легенда Пласту, журналіст, безстрашний мандрівник та філософ... Пластун-скоб. Співзасновник та виховник в пластовому курені ч.77 імені Івана Гавдиди. Лицар куреня Орден Залізної Остроги. Пройшов Майдан, витягував поранених з Інститутської, з 2014 року декілька років в складі Айдару воював на Донбасі захищаючи Україну», – пише тернополянин Назар Зелінка.

З 2014 року, з перервами, Віталій Дерех перебував на війні. Воював в складі батальйону «Айдар». Був командиром протитанкового відділення.

Вічна пам‘ять!

За даними Інституту масової інформації, Росія за три місяці повномасштабної війни скоїла 280 злочинів проти журналістів та медіа в Україні. 22 медійники загинули як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів.

Фото з фейсбук-сторінки Андрія Ковальова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2461
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду