Захищаючи Україну, загинув журналіст Олександр Савоченко

Захищаючи Україну, загинув журналіст Олександр Савоченко

28 Липня 2022
2172
28 Липня 2022
12:30

Захищаючи Україну, загинув журналіст Олександр Савоченко

2172
Олександра знали як відповідальну людину — і в родині, і в тих журналістських колективах, де він працював.
Захищаючи Україну, загинув журналіст Олександр Савоченко
Захищаючи Україну, загинув журналіст Олександр Савоченко

Під Бахмутом на Донеччині, де тривають бої з росіянами, загинув журналіст Олександр Савоченко. Про це з посиланням на його батьків повідомляє сайт «ЧеLine».

Видання опублікувало інформацію, надану Коропською селищною радою, що на Чернігівщині: «У боях за Україну під Бахмутом загинув наш земляк Олександр Савоченко із Поліського, 1986 року народження. 25 лютого, з самого початку повномасштабної збройної агресії російського ворога, він добровольцем пішов захищати Україну».

Однак Коропська селищна рада, яка повідомила 26 липня про загибель Олександра Савоченка, згодом видалила цю новину зі своєї сторінки.  

Пізніше в коментарі «ЧеLine» голова Коропської громади Володимир Куніцин зазначив, що все-таки є «невтішна інформація», згідно з якою Савоченко загинув. Про його загибель повідомляє й телеканал «Київ», де він працював як редактор-міжнародник. Раніше Олександр Савоченко також працював на СТБ, в інформагентстві «Франс Прес» і на Суспільному.

Олександр Савоченко мешкав у Броварах. Після початку повномасштабного вторгнення РФ він сказав родині, що їздитиме у відрядження та виконуватиме редакційні завдання. Насправді ж він захищав Україну зі зброєю в руках. Зараз дружина Олександра чекає на дитину. 

Уся правда стала відомою рідним захисника лише зі звісткою про його загибель.

«Він на війні був з першого дня, — розповіла мати захисника Надія Миколаївна. — Говорив, що в Бучі, а сам воював між Черніговом і Ніжином… "У мене все чудово, я їв, спав. Усе добре. Погода хороша". Отак скаже весело, пожартує…».

Як розповіла мати Олександра, він завжди був відповідальним — і у своєму ставленні до рідних, і на роботі.

Нагадаємо, як повідомив Інститут масової інформації, станом на 24 червня росіяни вбили 33 журналіста, зокрема 8 медійників було вбито під час того, як вони виконували свої професійні обов'язки. Ще 14 журналістів були поранені і щонайменше 15 – зникли безвісти.

З початку повномасштабного вторгнення Росії, за даними ООН, станом за 5 липня 2022 року загинули 17 журналістів і ще 14 були поранені внаслідок бойових дій. Також ООН підтвердила випадки викрадення та цілеспрямованого обстрілу машин працівників ЗМІ. 

Фото з сайту «ЧеLine»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2172
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду