detector.media
28.09.2022 15:32
ЄС непублічно закликає Україну відходити від формату «єдиного марафону» – посол Німеччини
ЄС непублічно закликає Україну відходити від формату «єдиного марафону» – посол Німеччини
Анка Фельдгузен: Людям треба дати можливість обирати, що вони хочуть дивитися.

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен в інтерв’ю «Європейській правді» розповіла, що ЄС непублічно закликає Україну відходити від формату «єдиного марафону» на телебаченні й давати глядачам вибір.

Зокрема, між ЄС та урядом Україні є постійна комунікація щодо відключення від цифрового етеру трьох телеканалів (Прямого, Еспресо та 5 каналу) та щодо переходу українського інформаційного простору до більш відкритого формату.

«Ми, можливо, не публічно, але весь час говоримо про ці речі з українським урядом. У нас є спільна мета: щоб Україна залишилася демократичною і під час війни. Інформаційна війна – це дійсно складова сучасних війн, і я розумію, що ви відключили проросійські телеканали», – каже Фельдгузен.

На уточнення журналіста, що відключили не тільки проросійські, пані посол відповіла: «Так. І ми обговорювали вже не раз, що треба перейти в більш відкритий простір».

На запитання, чи йде мова про те, щоб в Україні був не «єдиний марафон», а різні канали, Фельдгузен відповіла: «Наприклад, так. Тому що люди повинні мати альтернативні джерела інформації. Мені здається, що всі ваші політичні сили зараз – патріотичні. Усі хочуть, щоб Україна перемогла. Можливо, є різні погляди, але все-таки всі – патріоти. А людям треба дати можливість обирати, що вони хочуть дивитися».

24 лютого, з початку масштабної агресії Росії проти України, центральні канали об’єднались у спільний марафон «Єдині новини».  Марафон започаткували  інформаційні редакції чотирьох медіагруп («1+1 media», «Медіа Група Україна», Starlight Media, Inter Media Group), а також Суспільне та канал «Рада».

Після виходу Ріната Ахметова з медіабізнесу «Медіа Група Україна» вийшла з виробництва телемарафону.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що спільний телемарафон «Єдині новини» на українському телебаченні триватиме до перемоги у війні з Росією.  Ткаченко не бачить перспектив долучення до виробництва загальнонаціонального марафону каналів з «пулу Порошенка», бо в переговорах з ними «не вдалося досягти компромісу».

Моніторинги телемарафону «Єдині новини» медіаменеджера Ігоря Куляса читайте за посиланням.

Скріншот відео: Європейська правда/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY