У липні на фронті загинули чотири українські медійники – PEN Ukraine

У липні на фронті загинули чотири українські медійники – PEN Ukraine

5 Серпня 2022
1315

У липні на фронті загинули чотири українські медійники – PEN Ukraine

1315
Всього з 24 лютого 2022 року в Україні загинуло 37 українських та закордонних журналістів, з них 8 – під час виконання професійних обов'язків.
У липні на фронті загинули чотири українські медійники – PEN Ukraine
У липні на фронті загинули чотири українські медійники – PEN Ukraine

У липні на війні з Росією загинули чотири українські медійники, пише PEN Ukraine.

Так, 14 липня внаслідок ракетного обстрілу Вінниці загинув журналіст ГО «Дорожній контроль Вінниця» – волонтер та захисник України Володимир Даценко. Він привіз свого побратима в приватну клініку, яка була знищена внаслідок російського обстрілу. 15 липня було підтверджено його загибель, на місці вбивства Даценка було знайдене його журналістське посвідчення.

У Володимира Даценка залишилося троє дітей, батьки, сестра та дівчина, з якою він мріяв одружитися після війни.

Про загибель ведучого М2 Каріма Гуламова стало відомо 17 липня. Він був ветераном АТО і захищав Україну в лавах ЗСУ з початком повномасштабного російського вторгнення.

Про загибель на фронті журналіста Миколи Рачка стало відомо 21 липня. Він працював у виданні на автомобільну тематику InfoCar. Микола Рачок захищав Україну в лавах ЗСУ з перших днів великої війни.

27 липня стало відомо про загибель журналіста Олександра Савоченка. Він працював на телеканалі СТБ, в інформаційному агентстві AFP, на Суспільному та телеканалі «Київм. Робив аналітичні сюжети на економічну та політичну тематику, працював редактором-міжнародником. Від початку повномасштабного російського вторгнення Савоченко пішов добровольцем захищати Україну.

Олександр Савоченко загинув під Бахмутом на Донеччині. У нього залишилися дружина, батьки, старший брат та бабуся.

Всього з 24 лютого 2022 року в Україні загинуло 37 українських та закордонних журналістів. З них вісім загинули під час виконання службових обов'язків, 29 – внаслідок російських обстрілів, катувань або захищаючи Україну в лавах ЗСУ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1315
Читайте також
10.03.2023 18:59
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
6 216
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду