detector.media
08.09.2022 18:56
Екскерівник «пресслужби Мінтрансу ДНР» Селіванов працює на телеканалі окупантів – ЗМІ
Екскерівник «пресслужби Мінтрансу ДНР» Селіванов працює на телеканалі окупантів – ЗМІ
Після початку війни на сході Україні він повідомив журналістам, що Донецької залізниці більше немає, є «Міністерство транспорту Донецької республіки».

Володимир Селіванов разом із російськими пропагандистами працює на каналі «Оплот-ТВ» у Маріуполі. Про це пише місцевий сайт «0629».

За цими даними, до початку війни в Україні Селіванов очолював пресслужбу Донецької залізниці, а після 2014-го перейшов до «Мінтрансу ДНР». За три роки він виїхав з окупованого Донецька до Маріуполя і отримав керівні посади в медіа, що належали бізнесмену Рінату Ахметову. Спочатку обійняв пост керівника сайту «Мрпл.Сіті», а потів став диджитал-директором телеканалу «МТВ». В травні 2022 року, за даними місцевих журналістів, він відмовився залишати Маріуполь, хоча йому пропонували допомогу для евакуації.

«Він залишився і очолив той самий напрямок роботи, як і на МТВ – щось на кшталт диджитал-директора, – тільки вже пропагандистського телеканалу "Оплот-ТВ"», – йдеться в публікації сайту «0629».

Як зауважують журналісти, з 1 грудня 2014 року після анексії Криму почав регулярно курсувати поїзд Севастополь – Маріуполь – Севастополь, що викликало занепокоєння маріупольців і журналістів. «Тодішній керівник пресслужби Донецької залізниці Володимир Селіванов повідомив, що поїзд Маріуполь – Севастополь — справді є, а от Донецької залізниці більше немає, є "Міністерство транспорту Донецької республіки"», — розповіли журналісти сайту «0629». Пізніше, за їхніми даними, на сайті «Мінтрансу ДНР» з’явилась інформація, що Селіванов навіть став керівником одного з департаментів. Але коли окупанти оновлювали сайт, ця інформація зникла.

Нагадаємо, російські пропагандисти намагаються залучати до своїх медіа журналістів з України. Одним із найвідоміших колаборантів є херсонський блогер Стремоусов. Він усіляко підтримує тимчасову окупацію Херсонщини росіянами,  називаючи  себе «русским», який багато років «страждав» від «нацистів» та «провокацій СБУ». 13 березня Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді,  а 19 березня колаборанту повідомили заочно про ще одну підозру – в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Як стало відомо у кінці серпня, Стремоусов утік до Росії.

Фото з фейсбук-сторінки Володимира Селіванова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY