Байден проти визнання Росії державою-спонсором тероризму – Reuters

Байден проти визнання Росії державою-спонсором тероризму – Reuters

6 Вересня 2022
1083
6 Вересня 2022
10:31

Байден проти визнання Росії державою-спонсором тероризму – Reuters

1083
На цьому наполягає Україна, водночас Росія погрожує, що таке рішення США призведе до розірвання зв'язків між Москвою та Вашингтоном.
Байден проти визнання Росії державою-спонсором тероризму – Reuters
Байден проти визнання Росії державою-спонсором тероризму – Reuters

Президент США Джо Байден заявив, що Росію не слід визнавати державою-спонсором тероризму. Про це повідомляє Reuters.

Відповідаючи на запитання, чи слід вважати Росію державою-спонсором тероризму, Байден коротко відповів журналістам у Білому домі: «Ні».   

Державами спонсорами тероризму наразі визнані Куба, КНДР, Сирія, Іран. Відповідне рішення ухвалює держсекретар США. У разі визнання Росії державою-спонсором тероризму на Москву мають бути накладені ще більші обмеження, зокрема,  заборона експорту та продажу продукції оборонного призначення, контроль над експортом товарів подвійного призначення, потужні фінансові обмеження.

Визнати Росію державою-спонсором тероризму вимагають Україна та низка європейських країн.

У квітні Джо Байден коментуючи звірства армії окупантів на захоплених територіях України визнав, що Росія вчиняє геноцид українського народу.

Раніше Байден назвав Путіна кривавим диктатором та головорізом.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами, РСЗВ та артилерією об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема, дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

У березні росіяни захопили Запорізьку АЕС, розмістивши на її території реактивні системи залпового вогню та іншу військову зброю й техніку. З початку серпня прилегла до ЗАЕС територія постійно обстрілюється росіянами, які шантажують світ ядерною катастрофою. 

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росією злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Фото: The White House/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1083
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
590 дн. тому
Росія це завойовник або загарбник нездатних мати державу та каратель корумпованих. Це Хунті Карлика потрібні якісь символи, бо справ, окрім розкрадання немає. Живуть за рахунок інших. Пояснення: це справжні держави здатні бути самодостатніми. США, Англія, у другу Світову, перевели єкономіку на військові рейкі. ВВП пішов в гору, потреба в працівниках шалена, розвиток науки і технологій теж. Ще і комунякам допомогли захиститись, а ті потім, тероризували весь світ. А в нас купи людей не знають чим зайнятися, тільки бюджетним розкрадачам комфортно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду