Байден визнав, що Росія вчиняє геноцид проти українців

Байден визнав, що Росія вчиняє геноцид проти українців

13 Квітня 2022
1364
13 Квітня 2022
10:45

Байден визнав, що Росія вчиняє геноцид проти українців

1364
Ще тиждень тому він називав різню в Бучі та інших населених пунктах просто воєнними злочинами, а його помічники казали, що вчинене Росією «не дотягує до рівня геноциду».
Байден визнав, що Росія вчиняє геноцид проти українців
Байден визнав, що Росія вчиняє геноцид проти українців

Президент США Джо Байден визнав, що Росія вчиняє геноцид українського народу, коментуючи звірства армії окупантів на захоплених територіях України. Його цитує CNN. Ще тиждень тому Байден уникав терміну «геноцид», називаючи дії Росії воєнними злочинами.

«Я назвав це геноцидом, тому що стає все зрозумілішим, що Путін просто намагається знищити навіть ідею бути українцем. Доказів стає все більше з кожним тижнем. На міжнародному рівні будуть вирішувати юристи, чи підпадає це під поняття геноциду, але мені здається, що так», — сказав президент США журналістам.

Ще кілька днів тому головні радники Байдена применшували важливість визнання дій Росії в Україні геноцидом та казали, що дії окупантів «не дотягують до рівня геноциду». А сам він минулого тижня заявив, що геноциду не відбувається.

Раніше Байден назвав Путіна кривавим диктатором та головорізом.

Читайте також: 

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема, дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Зокрема, місто Буча, яке розташоване під Києвом, майже місяць перебувало під окупацією росіян. Ворожі війська вийшли з Бучі на початку квітня, після цього в містечку знайшли масові поховання цивільних, які були вбиті росіянами. Військовослужбовці збройних сил РФ катували беззбройних мирних мешканців, а після цього вбивали їх.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росією злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Міноборони України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1364
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду